Kent Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Zorlu salgın döneminde esnafımıza destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50'den yüzde 76'ya yükseltildiğini açıkladı.

Bakanlık Twitter hesabında yaptığı açıklamada işte şu ifadeler kullanıldı...

"Böylece, 2021 öncesinde kullandırılmış olan yaklaşık 59,2 milyar liralık Hazine destekli krediler üzerindeki faiz artışı esnafa yansıtılmadı.

Bu uygulama çerçevesinde esnafımıza ve sanatkârlarımıza bugüne kadar 2,6 milyar liradan fazla destek sağlanmış olup, uygulama 2022 - 2024 döneminde de devam edecektir."

Öte yandan Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan esnaf kredi destek ödemeleri başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafın finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni kredi paketi ile ilgili detayları geçtiğimiz ay açıklamıştı.

BAKAN NEBATİ: "ÜRETENİ DESTEKLEMEK TEMEL HEDEFİMİZ"

Ahaber'de yer alan detaylara göre, esnafa desteklerin devam edeceğini belirten Bakan Nebati, esnaf kültürünün temelleri üzerinde yükselen, girişimci yapısını her zaman korunacağını kaydetti.

Bakan Nebati, esnafa verielcek desteğin her daim sürdüğünü ve her daim süreceğine dikkat çekerek, "Ekonomi politikamızın temelini 'üretim' oluşturuyor. Bu memleket için üreteni desteklemek temel hedefimizdir. Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100. yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız" dedi.

Verilecek kredi miktarını açıklayan Nebati, "Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin TL'ye yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" demişti.

DESTEK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

Esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Şubeleri üzerinden kredi başvurularını, Kimlik Belgesi, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası örneğini ileterek yapabilirler.

KİMLER DESTEKTEN FAYDALANIYOR?

Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar krediye başvurabilir.

İkinci el otoda en çok satılan 10 marka açıklandı! Satışlarda yüzde 16,2'lik artış!

Tarım Kredi online indirim kataloğunda tuvalet kağıdı 74 TL, tavuk kanat 40 TL, çay 17 TL! 11 Aralık 2022 fiyat listesi

TMO indirimli ürünleri duyurdu! 5 kg ayçiçek yağı 135 TL, 5 kg pirinç 100 TL! 11 Aralık 2022 fiyat listesi