Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yardımcıları belli oldu! İşte Bakan Yardımcıları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yardımcıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilen atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.Bakan yardımcılıklarına ilişkin atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından bakan yardımcılarının da atamaları yapıldı. Bakan yardımcılıklarına ilişkin atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı yardımcılıklarına; Osman Çelik, Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu ve Zekeriya Kaya getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yardımcısı olarak atanan Abdullah Erdem Cantimur 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği, 2012-2015 yılları arasında da Maliye Bakan Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti.

Diğer yardımcıları arasında yer alan İsmail İlhan Hatipoğlu, 1989-2019 yılları arasında Gelirler Kontrolörlüğü, Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmişti. Hatipoğlu, son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştu.

 

OSMAN ÇELİK KİMDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı yardımcılık görevine getirilen isimlerden Osman Çelik ise özellikle bankacılık sektörünün ve katılım bankacılığının çok yakından tanıdığı isimlerden birisi. 1964 Erzincan doğumlu olan Osman Çelik, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. 1986 yılı ile 1987 yılları arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde ekonomist olarak çalışan Çelik, 1988 yılında katılım bankacılığı sektörüne geçiş yaptı. 1988 yılından 1995 yılına kadar Faisal Finans Kurumu’nda, Uzman ve Baş Uzman olarak görev alan Çelik, 1995 yılı ile 1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevini üstlendi.

2000 yılında Anadolu Finans Kurumu’na geçen Çelik, 2005 yılına kadar bu kurumda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006 yılında Türkiye Finans Katılım Bankası’na genel müdür yardımcısı olarak transfer olan Osman Çelik, Haziran 2015 itibariyle de Genel Müdürlük görevine getirildi. 29 Haziran 2016 tarihinde T.C. Hazine Müsteşarlığı görevine atanan Çelik, en son Vakıf Katılım Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Öte yandan Zekeriya Kaya ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı görevinin yanı sıra Mayıs 2017'den itibaren TCMB denetleme kurulu üyeliğini yürütüyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Ahmet Yozgatlıgil, Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba İnan ve Zekeriya Çoştu getirildiği belirtildi.