05 / 05 / 2024

Hazine’nin özel gayrimenkulleri Bakanlığa devredilecek!

Hazine’nin özel gayrimenkulleri Bakanlığa devredilecek!

AK Parti’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu 12 maddelik ‘Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ ile Hazine’nin özel mülkiyetindeki taşınmazlar Bakanlığa tahsis edilebilecek.



12 maddeden oluşan ‘Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklif ile turizme yeni yapılanmalar getirilecek.

Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre; turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinde bulunan Hazine’nin özel mülkiyetindeki taşınmazları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülenler iki ay içinde Bakanlığa tahsis edilebilecek.

Teklif kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü sabit kıymetlerine alınan tesislerden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olanlar ile mesire yerleri içerisinde yer alan her tür ve kapasitede konaklama tesislerini tahsis etme yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilecek.

Teklif ile genel olarak; turizm sektörünün ve yatırımlarının ülkemiz için stratejik önemi bulunması, ülkemizin ekonomisi ve özellikle cari açığm azaltılması açısından çok önemli olması, önemli ölçüde istihdam ve katma değer yaratması, ülkemizin tanıtılmasına katkı sağlaması, yabancı sermayenin ülkemize gelmesini sağlaması ve onlarca sektörü doğrudan ve dolaylı olarak desteklemesi dikkate alınarak, taşınmaz tahsisi sürecinin uzun olmasından kaynaklı sorunların giderilmesi, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinde bulunan taşınmazların, ülkemizin turizm hedef, strateji ve politikaları doğrultusunda hızlı ve bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilebilmesi, işlemlerin önündeki bürokratik engellerin kaldırılarak yatırımların hızla hayata geçirilmesi ve sektöre ivme kazandırılması amaçlanıyor.

Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi!

Turizm yatırımları hızlandırılacak!


Geri Dön