Kent Haberleri

Haziran 2024 SED yardımını bekleyenler dikkat! 2024'ün 6. SED yardımı ne zaman yatırılacak? 

Pek çok kişi Haziran 2024 SED yardımı ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Haziran 2024 SED yardımı ne zaman verilecek? 

Pek çok dar gelirlinin geçimine katkı sağlayan Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 Türk Lirası'ndan 5 bin 330 Türk Lirası'na yükseltilmişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması için ödenen SED yardımı ödemeleri, her ay hesaplara yatırılıyor.

Tüm gözler şimdi 2024'ün 6. ödemelerine çevrilirken, söz konusu yardımı alanlar da ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağını merak ediyor.  Peki SED ödemeleri ne zaman yatırılacak? Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ayın kaçında yatırılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...


2024 yılı Haziran ayı SED yardımı ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı, çocuğu olan ihtiyaç sahibi aileler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması için her ay SED yardımı veriliyor.

ZAMLI SED ÖDEMESİ KAÇ TL OLDU?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çocuk başına verilen ekonomik destek tutarı ortalama 3 bin 571 Türk Lirası'ndan 5 bin 330 Türk Lirası'na çıkartıldı.

Ayrıca diğer bir taraftan koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasını da 5 bin 705 Türk Lirası'ndan 8 bin 895 Türk Lirası'na çıktı.

HAZİRAN 2024 SED ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Destek ödemesi tarafından merak edilen ve araştırılan SED ödemelerinin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile öğreniliyor.

Haziran ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de söz konusu ödemelerin ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor. 

2024 Mayıs ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri hesaplara ayın 19'unda yatırılmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için bu ay 878 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını duyurmuştu.

Satışa hazır inşaat projesine manzara engeli! 446 bin dolarlık dairelerin yer aldığı dev binaya yıkılıyor!

Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? Vergi krizi! 

TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası açıklaması! TOKİ'den 2024 indirimi bekleyenler dikkat!