Ekonomi

Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika!

Milyonlarca kişi TÜİK tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağını merak  ediyor. Peki Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika! TÜİK tarafından her ayın başında açıklanan enflasyon rakamlarında bu ayki veriler kritik öneme sahip

Milyonlarca emekli ve memur emeklisinin gözü haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. TÜİK tarafından her ayın başında açıklanan enflasyon rakamlarında bu ayki veriler kritik öneme sahip. Peki Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika!

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK!

Enflasyon rakamları için meraklı bekleyiş devam ediyor.  Milyonlarca SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından netleşmiş olacak. Peki Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Haziran ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından, 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da açıklanacak.

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE? 

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni paylaştı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81 seviyesine yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu.

 TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI!

Mayıs ayının sona ermesi ve haziran ayının başlamasıyla TÜİK, enflasyon verilerini açıkladı. Nisan ayında, beklenen enflasyon yüzde 37,77 olarak tahmin edilmişti.

Ancak, mayıs ayına dair en son gerçekleştirilen ankete göre bu oran yüzde 37,17 seviyesine düştü. Son piyasa katılımcıları anketinde ise TÜFE'nin yüzde 45 olacağı tahmin ediliyor. Ortalama beklentiler bu oranın yüzde 32 ile 37,99 arasında gerçekleşeceği yönünde oldu.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mayıs enflasyonu sonrasında emekli ve memur zamları değişti. İşte son rakamlar!

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?