28 / 08 / 2024

Haziran ayı faiz kararı bu hafta belli olacak! 

Haziran ayı faiz kararı bu hafta belli olacak! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu hafta bir toplantı gerçekleşecek. Bu kapsamda, yapılacak toplantıda Haziran ayı faiz kararı ele alınacak. Merkez Bankası faiz kararına kısa süre kala beklenti anketi sonuçları duyuruldu. Haziran ayı enflasyon beklentisi rakamları neler?



Geçen sene yapılan genel seçimler öncesinde yüzde 8.5 seviyesinde olan politika faizi, seçimlerin hemen ardından ciddi şekilde arttırıldı ve politika faiz aylar içinde yüzde 50 seviyesine kadar çıkarılmış oldu. Buna göre, aralıksız şekilde yapılan faiz artırımları sonrası politika faizi yüzde 50 seviyesine kadar geldi.

SON TOPLANTILARDA PAS GEÇİLDİ

Yüzde 50 seviyesine çıkarılan politika faizi sonrası son aylarda TCMB pas geçme yönünde karar kıldı ve faizler yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; 23 Mayıs tarihinde yapılan toplantıdan sonra şöyle denmişti: "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir."

Haziran ayı faiz kararı bu hafta belli olacak! 

HAZİRAN BEKLENTİSİ NASIL OLACAK?

Haziran ayı faiz kararı gelecek Perşembe günü duyurulacak. Piyasa katılımcı anketine baktığımızda ekonomistler, faizin sabit kalmasını bekliyor. Öte yandan, sene sonuna doğru yaklaşılırken enflasyonun aşağı yönlü kırılması ile beraber Merkez'in kademeli şekilde faiz indirimlerine başlayacağı belirtiliyor. Haziran ayı faiz kararı 27 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak.

Banka banka güncel faiz oranları! 100 bin TL'nin ödemesi ne kadar oldu?

Konut kredisi faizlerinde son dakika! 1 milyon liranın geri ödemesi 5 milyon lirayı geçti!

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

1 milyon TL konut kredisinin en az ödeme miktarı ne kadar? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön