Ekonomi

Haziran ayı temettü açıklandı! Hangi şirketler halka arz ediyor?

Haziran ayı temattüdü için peş peşe açıklamalar geldi. Halka arz takvimi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Hangi şirketlerde arz olacak. Bu ilgi sonucunda ise halka arz takvimi konusu en çok araştırılan konular arasında yer edinmeye başladı

Son zamanlarda şirketlerin yaptığı halka arz duyuruları yatırımcılar tarafından ilgi ile karşılanıyor. Bu ilgi sonucunda ise halka arz takvimi konusu en çok araştırılan konular arasında yer edinmeye başladı. Yatırımcılar bu konuyu detaylı bir şekilde araştırarak konu hakkında merak edilen birçok detayı öğrenmeye çalışıyor. Yatırımcı kişiler şirketlerin yaptığı halka arz planlamalarını inceleyerek daha fazla bilgi edinmeyi hedefliyor. Bu nedenle fırsatları değerlendirmek isteyen yatırımcılar internet arama motorlarında en çok bu konuyu araştırıyor.

 Aktif bir şekilde araştırma yapan yatırımcılar şirketlerin halka arz hisselerini detaylı bir şekilde inceliyor.  Böylelikle hisselerin borsada işlem görmesini sağlama amacını yerine getiriyor. Şirketler halka arz yaparak kendi sermayelerini arttırabilme fırsatına sahip olabiliyor hem de bu arz ile hisselerini daha geniş bir yatırım likidesine sunmuş oluyor. Bu durumda birçok yatırımcı fırsatları değerlendirmek için şirketlerin halka arz duyurularını inceliyor. 

Halka arz takvimi nasıl!

Son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında şirketlerin halka arz takvimi yer alıyor.  Haziran ayında şirketlerin halka yapacağı arz açıklamaları gündem haline geldi.  2023 yılının Haziran ayında şirketlerin yaptığı arz bilgilendirmeleri haberimizde yer alıyor. Temettü tarihleri birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. 

Asuzu yüzde 1.49 2.1429 TL, Cemts %1.18 0.4500 TL, Luksk %0.55 0.1286 TL, Trgyo %1.43 0.2000 TL, Mgros yüzde 1.40 2.3463 TL, Alark yüzde 0.48 0.2970 TL gibi oranlar ile karşımıza çıkıyor. Bu oranlar 29 Mayıs ve 30 31 Mayıs oranları olarak karşımıza çıkıyor.  Haziran ayında bu oranlarda değişiklik meydana geldi. Birçok kişi oranların aylara göre değişimini yakından inceliyor. 

En çok aratılanlar arasında yer alan arzlar .

Şirketlerin halka arz takvimi Google'da en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Birçok yatırımcıya bu konu hakkında detaylı araştırma yaparak şirketlerin arz takvimini yakından inceliyor. Mayıs ayı Haziran ayı Temmuz ayı arz takvimi yatırımcılar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Şirketlerin Mayıs 2023 temettü ödemeleri! Hisse başına 7,83 TL ödeme!

Migros'tan temettü açıklaması geldi! Migros'ta hisse başına brüt 2.60 TL, net 2.34 TL kâr payı dağıtılacak! 

Hissedarlara müjde! O bankadan 1.4 milyar TL temettü dağıtma kararı!