Ekonomi

Haziran ayında borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

Borsa İstanbul’da hareketlilik devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan BIST100 endeksi Bakan Mehmet Şimşek’in borsaya vergi açıklamalarının ardından düşüşü geçti. Peki Haziran ayında borsada hangi şirketler kazandırdı, hangileri kaybettirdi. İşte o liste

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu sabah hem haftaya hem de yeni aya yükselişle pozitif başladı. Ancak sabah saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir TV programında yaptığı borsa ile ilgili açıklamalar sonrası sert satışlar başladı. Günün zirvesinden yüzde 3.5 düşen endeks 10.347 puana kadar geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in “Bu vergi paketi değil ama bir sonraki için borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz” açıklası ekonomi uzmanları ve yatırımcılar tarafından tepkiyle karşılandı. “Borsa nın açık olduğu bir saatte, borsadan vergi alacağız gibi art niyetli bir açıklama yapmak taki amaç nedir? Tebrikler. Borsa çakıldı” yorumları gelirken “Küçük yatırımcının elindeki hisseleri sattırarak yabancıların alttan mal toplaması mı amaçlanıyor “ denildi.  

Endeksi yakından takip eden küçük yatırımcı en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri de araştırıyor. Borsa Filozofu, https://x.com/borsafilozofu X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Haziran ayında en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri sıraladı. İşte o liste.

BORSADA HAZİRAN 2024’TE EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN HİSSELER

Altın düştü! Düğünü olanlar Kapalıçarşı'ya koştu! 22 ayar Ajda bilezik 10 gram kaç TL? 1 Temmuz altın bilezik fiyatları

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Parası olan sıfır aldı, ikinci el otolar elde kaldı!