Kent Haberleri

Haziran ayında emeklinin cebine en az 9500 TL girecek! Gözler Kurban Bayramı ikramiyesinde

Yılda iki kere emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi veriliyor. Ramazan Bayramı'nda ikramiyeler arttı. Peki, Kurban Bayramı'nda ikramiyeler ne kadar olacak? İşte detaylar...En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 TL olmuştu

Geçtiğimiz aylarda alınan kararla, her yıl iki kez ödenen bayram ikramiyelerin tutarı 2000 liraya yükselmişti. En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 TL olmuştu. Bu durumda Kurban Bayramında ödenecek 2 bin TL ile emeklinin cebine en az 9 bin 500 TL girecek.

Peki, Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman hangi gün hesaplara yatırılacak? Bayram ikramiyelerinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, milyonlarca emekli haziran ayında maaşları haricinde 2 bin liralık bayram ikramiyesi alacak. Geçtiğimiz aylarda alınan kararla, her sene iki kez ödenen ikramiyelerin tutarı 2 bin liraya yükselmişti. 

Bu müjdeli haberin ardından yılın ikinci ve son ikramiyesinin ödeneceği tarih merak konusu oldu. SGK'dan yaşlılık, malullük, vazife malullüğü, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara, şehit yakınları, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular,gaziler, muharip gaziler ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ve EYT'lileride ilgilendiren kurban bayramı ikramiyesi için geri sayım başladı. 

HAZİRAN AYINDA EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bu sene Kurban Bayramı, 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz Ramazan bayramında ödemeler şu takvim baz alınarak yapılmıştı:

SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14 Nisan tarihinde yapıldı,
- Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15 Nisan tarihinde yapıldı,
- Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16 Nisan tarihinde yapıldı,

BAĞKUR kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;
- Ödeme günü 25 ve 26 olanların 17 Nisan tarihinde yapıldı,
- Ödeme günü 27 ve 28 olanların 18 Nisan tarihinde yapıldı,

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan 2023 tarihinde ödenmişti.

Ayrıca, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda yapılan ikramiye ödemeleri 1.100 lira olarak hesaplara yatırılıyordu. Bu yıl geçerli olan emekli bayram ikramiye tutarı ise 2 bin lira olarak açıklandı.

Bu kapsamda vatandaşlar Haziran ayında da 2 bin liralık ikramiye ödemelerini alacak.

TOKİ Denizli Pamukkale projesini bekleyenler aman dikkat! 497 konut için beklenen tarih resmen geldi! 

Seçim sonrası piyasaları neler bekliyor? İşte seçim sonrası riskler ve fırsatlar...