28 / 04 / 2024

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), önceki gün Haziran ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yapılan konut satış rakamlarını değerlendirdi. Çetin bu dönemde yapılan konut satışının 906 adet olduğunu dile getirdi.

 Haziran da Antalya da yabancılara 906 konut satıldı!

Yazılı açıklama yapan Çetin normalleşme döneminde konut satışların yükselişe geçtiğini dile getirdi.

Haziran'da Antalya'nın konut satışında önceki senelere döndüğünü belirten Çetin, TÜİK verilerine göre, şehirde konut satışında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 24 gerileme bir önceki aya oranla ise yüzde 155 yükselme yaşandığını belirtti.

Haziran da Antalya da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya'da, geçen ay yabancılara 906 konut satıldığını belirten Çetin şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin doğal cazibesini, ulusal para birimimize güven ve değer kazandıracak doğru adımlarla desteklediğimizde, doğru şehircilikle ve marka projelerle dünyaya açıldığımızda, ülke olarak yabancıların konut yatırımlarından çok daha fazla pay alacağımız ve döviz girdisi elde edeceğimiz açıktır. Bununla birlikte konut yatırımlarında gerçekleşen yabancı ilgisinin önümüzdeki süreçte istihdam ve katma değer yaratan yatırımlarla da devam etmesini diliyoruz."

2021 Haziran'da 134 bin 731 konut satıldı!


 


Geri Dön