28 / 04 / 2024

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

Geçen yıl meyve sebze ihracatında zirveyi zorlayan Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl miktarı daha da artırarak 1 milyar 400 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.



Bölgenin lezzetli sebze ve meyvelerini dünyanın çeşitli ülkelerine taşıyan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 2022 yılında ihracatını yüzde 6 oranında arttırdı. Birlik, geçen yıl 1 milyar 250 milyon dolar değerinde ihracat  yapmayı başardı.

Yapılan çalışmaları anlatan ve 2023 yılı hedefleri hakkında bilgi veren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Cumhuriyetin 100. Yılının kutlanacağı 2023 yılı için 1 milyar 400 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak,  geçen yılın değerlendirmesini yaptığı konuşmasında, 2022 yılının, yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektöründe bütün olarak değerlendirildiğinde tatmin edici bir yıl olduğunu kaydetti.

Hedeflerini büyük koydular, ihracatta şampiyon oldular! Tam 1 milyar 250 milyon dolarlık ihracat!

ÜLKE İHRACATININ YÜZDE 22’Sİ EGE’DEN

Geçen yıl ülke genelinde 3 milyar doları taze meyve sebze, 2,5 milyar doları meyve sebze mamulleri şeklinde olan toplam 5,5 milyar dolar değerinde ihracat yapıldığını belirten Hayrettin Uçak,  “Bu ihracatın 1 milyar 250 milyon dolarlık kısmını yani yüzde 22'sini Birliğimiz üzerinden hayata geçirdik. İhracat miktarımız 2021 yılına göre yüzde 6 oranında artış gösterdi.  Özellikle bizim sektörümüz olan meyve sebze mamulleri sektöründeki yüzde 12'lik artış bizleri çok mutlu etti” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön