28 / 04 / 2024

Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Ümraniye Belediyesi'ne ait olan Hekimbaşı Mesire Alanı 10 yıllığına kiraya veriliyor. Mesire alanı için yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL...



Kiralık mesire alanı

Ümraniye İstanbul'un hem nüfus hem de alan olarak en büyük ilçelerinden biri. Ümraniye'nin bazı bölümleri ormanlık ve mesire alanı.

Hekimbaşı denince akla eskiden çöplük gelirdi. Hatta 1993'te Hekimbaşı Çöplüğü'nün patlaması sonucu 39 kişi hayatını kaybetmişti. Faciayla anılan bu bölgede şimdi çöpten eser yok. Bu bölgede şimdilerde çok güzel bir mesire alanı var. Para'da yer alan habere göre İstanbulluların nefes aldığı nadir yerlerden biri. 330 bin metrekarelik alanda 3 bin 700 metrekare koşu parkı, 5 adet oyun alanı, 2 voleybol sahası, 1.000 araçlık otopark, 2 adet büfe, 2 bin metre bisiklet yolu bulunuyor. Burası Ümraniye Belediyesi'ne ait bir bölge. Öğrendiğimize göre, belediye Hekimbaşı Mesire Alanı'nı 10 yıllığına kiraya veriyor.

Mesire alanı için yıllık muhammen kira bedeli 220 bin TL olarak belirlenmiş. 10 yıl için 2 milyon 200 bin TL ihale başlangıç fiyatı belirlenmiş. İhale açık artırma usulüyle gerçekleşiyor.


Geri Dön