02 / 05 / 2024

Hem Nisan hem de Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu!

Hem Nisan hem de Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın satış süreci devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki TOKİ 2024 projelerine nasıl başvurulur?



Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri hayata geçiren ve Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar gelirli vatandaşları da ev sahibi yapmaya devam ediyor. 

Evi olmayanlar için hem düşük taksitler ve hem de düşük peşinatlar sunan Türkiye'nin 81 ilindeki yeni projelerini peş peşe açıklarken söz konusu projelere nasıl başvurulacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 

Peki e-Devlet üzerinden adım adım  TOKİ  başvurusu nasıl yapılır? TOKİ'NİN 1+1, 2+1, ve 3+1 konut tipleri için e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılır? 

NİSAN VE MAYIS 2024 TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLET'TEN ADIM ADIM TOKİ BAŞVURUSU DETAYLARI 2024

Hayata geçirdiği yeni konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar bu başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki e-devlet üzerinden 2024 TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 

Hem Nisan hem de Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet ten adım adım TOKİ başvurusu!

E-devlet üzerinden TOKİ projelerine başvuru yapmak isteyenlerin şu adımları izlemeleri gerekiyor:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2024 projelerine başvurmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapıp karşınıza çıkan arama kısmından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilmesi gerekli. Akabinde konut başvurusu seçimleri de yapılarak açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunur ve daha sonra devam et butonuna tıklanır.

Ardından açılmış olan sayfada eğer varsa yapılmış olan mevcut başvurular karşınıza çıkar. Yeni konut başvurusu yapabilmek için de sağ üst kısımdaki Yeni Başvuru seçeneğine tıklanır ve başvuru aşamasına geçilir.

Yapılan başvurunun ilk adımında tercih edilen sosyal konut projelerinden, başvuru yapılmak istenen projenin seçimi gerçekleştirilir ve sayfanın alt kısmında yer alan `Devam et` butonuna tıklanır. Proje seçildikten sonraki adım ise konut tipi seçimi olur. Burada da konut tipi seçilir ve yapılan işleme devam edilir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başvurularının 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası açılıyor. Söz konusu bu sayfada yer alan bilgileri kontrol edip  bilgilendirme metnini dikkatli bir şekilde okuduktan sonra alt kısımdaki `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenir ve ardından da bir sonraki aşamaya geçilir.

4. aşama ise `Başvuru Formu. Açılan bu ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız bir şekilde olması gerekli. Başvurular için 5. aşamada ise söz konusu başvuruların tamamlanabilmesi için, doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapmış olan kullanıcıya gösterilir. Formdaki paylaşılan verilerde eksik veya hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülür ve düzeltilme yapılması gerekir. Eğer söz konusu bu bilgiler eksiksiz ve doğruysa sayfanın alt kısmında önce `Başvuru Kategorisi` daha sonra da `Devam et` butonu seçilir. Son aşama artık başvuruların onaylandığı sayfa. Tüm bilgiler son bir kez daha kontrol edilir. Bilgiler kontrol edildikten sonra alt bölümde başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlem de tamamlanır ve TOKİ başvurusu gerçekleştirilmiş olur.

Mağdur ev sahibi: 1 aylık aldığım kira ile 2 öğün yemek yiyebiliyorum!

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!
   


Geri Dön