Kent Haberleri

Hem ÖİB hem de karayolları yeni taşınmaz satışları için düğmeye bastı!

Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredilmişti. Şimdi de pek çok taşınmaz beş ayrı koldan satışa çıkarıldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kamuya ait oteller, enerji üretim ve dağıtım şirketleri, fabrikalar, araziler, limanlar, tesisler arka arkaya satılırken, Cumhuriyetin kazanımlarının çok büyük bir bölümü son 21 senede toplam 63 milyar 439 milyon dolar (2 trilyon Türk Lirası) bedelle kamunun malı olmaktan çıkarak yerli ve yabancı şirketlerin olmuştu.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre hisse satışlarından 39 milyar dolar (1 trilyon 248 milyar Türk Lirası), tesis ve işletmelerin de tümüyle devrinden 17.2 milyar dolar (550 milyar Türk Lirası) gelir elde edilmişti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) İstanbul’da arsa, Muğla’da baraj, Karayolları Genel Müdürlüğü Ordu’daki arsaları, Aksaray ve  Kestel belediyeleri kupon arsaları, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü on binlerce dikili orman ağacını satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalelerinin duyuruları da Resmi Gazete’de yayımlandı.

16 YILDA YAPILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla’nın Köyceğiz’de Dalaman Çayı üzerine kurulmuş olan Akköprü Hidroelektrik Santrali’ni (HES) özelleştirecek. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre çzelleştirme, barajın işletme hakkının devredilmesi ya da kullanma izninin devri şeklinde gerçekleştirilecek. Yapımı 16 sene süren HES, Türkiye’nin 6. en büyük barajı konumunda bulunuyor. Senelik 343 GWh elektrik üreten ve kurulu gücü 115 MW olan barajın özelleştirme ihalesine girecek olan yatırımcılardan 100 milyon Türk Lirası geçici teminat yatırmaları istendi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ayrıca İstanbul Şile’de Meşrutiyet Mahallesi’nde 9 ada, 3 ve 4 nolu parsellerdeki iki ayrı gayrimenkulü de satışa çıkardı. Taşınmazlar denize yakın mesafede yer alıyor. 

BELEDİYELER DE SATIŞA ÇIKARDI

- Karayolları Genel Müdürlüğü ve iki belediye de satış furyasına katıldı. Karayolları, Ordu Fatsa’da şantiye sahasını 33 milyon 880 bin Türk Lirası, Örencik’teki 11 bin 437 metrekare alana sahip arsayı da 30 milyon 681 bin Türk Lirası tahmini bedelle satışa çıkardı. Aksaray Belediyesi de 9 ayrı bölgede yer alan toplam 30 dönüm arsa için satış ilanı verdi.

Emlakjet'ten kentsel dönüşüm anketi! Gerçekler gün yüzüne çıktı! İşte kentsel dönüşümün önündeki dört engel!

Emekli promosyonu Nisan 2024'te son dakika! Hesaplara tam bu kadar yatacak! İşte Akbank emekli paketi 2024! 

Almanya, ev alan Türklere 30 bin Euro verecek! Ucuz kredi ve vergi muafiyeti de var!