Ekonomi

Hemen kontrol edin! E-devlet'te birikmiş paranız olabilir! Görmedim, duymadım demeyin! Koşun bakın!

Birçok kişi bunu bilmiyor! Türkiye’nin dijital kapısı e-Devlet üzerinde paranız birikmiş olabilir. Hemen sorgulayarak paranızı alabilirsiniz. Birikmiş paranızı sistem üzerinden banka hesabınıza aktarabilirsiniz. İşte merak edilen ayrıntılar... Hemen sorgulayarak paranızı alabilirsiniz

Birçok kişi bunu bilmiyor! Türkiye’nin dijital kapısı e-Devlet üzerinde paranız birikmiş olabilir. Hemen sorgulayarak paranızı alabilirsiniz. Birikmiş paranızı sistem üzerinden banka hesabınıza aktarabilirsiniz. İşte merak edilen ayrıntılar...

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları için e-Devlet'te bulunan bir ödeme  yöntemi ortaya çıktı ve pek çok kişinin hala sistemden haberi yok. Buna göre, bireysel emeklilik fonlarının hisselerine sahip kuruluş olan İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Kısacası  TAKASBANK, sizlerin de parasını saklıyor ve bu tutar e-Devlet üzerinden sorgulanarak hesabınıza aktarılabiliyor. Peki e-Devlet üzerinden bu tutar nasıl görülebilir ve hesaba aktarılabilir?

 

SİSTEM ÜZERİNDEN SORGULAYIN

Kamupersonelinet'te yer alan habere göre; bireysel emeklilik sistemine katılanların emeklilik şirketlerine ödedikleri katkı payları karşılığında aldıkları emeklilik yatırım fonları ve devlet katkı fonları, hesaplarındaki mevduat sayısı ve tutarı TAKASBANK'ta işlenir ve  buradan da talep edebilirsiniz.Bu sayede sizden kesilen tüm bireysel emeklilik tutarını görebilir ve paranızı geri alabilirsiniz.

TAKAS İstanbul sitesi üzerinde bulunan BES butonu ile sisteme katılabiliyorsunuz. BES’in açıklaması ise sitede şöyle yapıldı:

“Bireysel Emeklilik Fon Payları Yönetimi Hizmeti; özetle, Bireysel emeklilik sistemi katılımcılarına Takasbank nezdinde alt hesap açılması, bireysel emeklilik fon paylarının oluşturulması, katılımcı alt hesaplarına dağıtımı ve saklanması, devlet katkısı tutar ve fon paylarının katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takibi, katılımcıların fon paylarına ilişkin yetkili mercilerden gelen takyidat taleplerinin işlenmesi ve katılımcılara Takasbank sicil numarası tahsis edilmesi işlemleridir.”

 

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BANKA HESABINIZA YATACAK

Ayrıca bireysel emeklilik kullanıyorsanız e-Devlet'e başvurabilirsiniz. Bunun için öncelikle mevcut şifrenizle e-Devlet'e giriş yapmanız ve arama butonuna "TAKASBANK" yazmanız gerekmektedir. 

 

Daha sonra ilk seçeneğe yani Bireysel Emeklilik Bilgilendirme İşlemleri kısmına tıklayacaksınız:

“BES katılımcı bilgisi bulunamadı” yazan sayfa açılırsa, alacağınız herhangi bir ödeme de bulunmuyor. Ancak siz de BES’e kayıtlıysanız, çıkan sayfada “Toplu Bakiye Sorgula” kısmı ve oradan “Sorgula”ya tıklayarak BES katılımcılığı süresince sizden kesilen miktarı görebilirsiniz.

Daha sonra ilgili bankayı arayarak e-Devlet’te görünen miktarın tarafınıza iadesini talep etmeniz gerekiyor. Mevcut tutar birkaç iş günü içinde hesabınıza yatmış oluyor.

Altın 6 gün sonra bu kadar olacak! Analistler tek tek açıkladı! Hemen bakın, pişman olmayın!
Çocuğu olanlar hemen bakın, bu fırsat kaçmaz! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!
3 bin 340 lira hesaplara yatacak! 15 Eylül'de başlıyor! Her ay PTT'den almayı unutmayın! Kesin bakın!