28 / 04 / 2024

Hendek'te acele kamulaştırma kararının yürütmesi durduruldu!

Hendek'te acele kamulaştırma kararının yürütmesi durduruldu!

Sakarya Hendek Kemaliye Mahallesi'ndeki taşınmazların acele kamulaştırmalarıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi, Danıştay 6'ncı Dairesi'nce durduruldu. Alanın yüzde 30'unda konut, yüzde 70'inde sosyal alan planlanıyordu.



Sakarya'nın Hendek İlçesi Kemaliye Mahallesi'nde, ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde kaldığı belirtilen taşınmazların acele kamulaştırmalarıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi, Danıştay 6'ncı Dairesi'nce durduruldu.


Bakanlar Kurulu 2 Ekim tarihinde, Hendek İlçesi'nin Kemaliye Mahallesi'nde bulunan riskli alan ilan edilen 63 dönümlük arazi üzerindeki taşınmazlar için 'acele kamulaştırma' kararı verdi. Sakarya Barosu avukatlarından Muharrem Bülbül ve Merve Bülbül, 13 mülk sahibi için Danıştay'a itirazda bulundu. Davaya bakan Danıştay 6'ncı Dairesi, Bkanlar Kurulu'nun acele kamulaştırmayla ilgili kararının yürütmesini durdurdu. 


598 DAİRE YAPILACAKTI


Bakanlar Kurulu'nun 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun amaçlarında değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis edilmesi yönündeki kararıyla, Hendek Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklaşa Kemaliye Mahallesi'nde 598 daire yapmayı planlıyordu. Bu alanın yüzde 30'unda konut, yüzde 70'inde de sosyal alanlar inşa edilecekti.




Geri Dön