Kent Haberleri

Hepsini geride bıraktı! İşte İstanbul’un yeni rekoru!

İstanbul Havalimanı büyük bir başarıya daha imza attı. EUROCONTROL'ün kapsamlı değerlendirme raporuna göre 3 Kasım 2022 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 232 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olarak kayıtlara geçti.EUROCONTROL'ün kapsamlı değerlendirme raporuna göre göre 3 Kasım 2022 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında Türkiye, günlük ortalama 2 bin 470 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında altıncı sırda yer aldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHMG) resmi internet sitesinden Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı EUROCONTROL'ün 3 Kasım 2022 ile 9 Kasım 2022 dönemine ilişkin hava trafik verilerini paylaştı.

EUROCONTROL'ün kapsamlı değerlendirme raporuna göre göre 3 Kasım 2022 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında Türkiye, günlük ortalama 2 bin 470 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında altıncı sırda yer aldı.

EN FAZLA UÇUŞ YAPAN İKİNCİ HAVAYOLU ŞİRKETİ TÜRK HAVA YOLLARI

Türk Hava Yolları (THY) ise bu dönemde ortalama bin 248 uçuş ile Avrupa'da en fazla uçuş yapan havayolu şirketleri arasında 2'nci sırada yer alırken, Alman havayolu şirketi Lufthansa ise bin 129 uçuş ile 3'ncü sırada yer aldı.

LONDRA’YI DA PARİS'İ DE GERİDE BIRAKTI

2022 yılının ilk 10 ayında 351 bin 465 uçak trafiği ile 53 milyon 546 bin yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı kasım ayında da Avrupa’daki liderliğini devam ettiriyor.

EUROCONTROL'ün 3 Kasım 2022-9 Kasım 2022 dönemine ilişkin verilerine göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 232 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı'nı 1 bin 157 uçuşla Londra Heathrow ve bin 147 uçuşla Paris-Charles de Gaulle Havalimanı takip etti.

İSTANBUL HAVALİMANI ÇOK SAYIDA ÖDÜL ALDI

İstanbul Havalimanı, Air Transport News tarafından yılın havalimanı ödülünü almıştı.

İstanbul Havalimanı’nın Air Transport Awards Ödüllerinde, “Yılın Havalimanı” ödülüne layık görülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İGA Havalimanı Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat, Covid-19 salgınına rağmen uçuşların sorunsuz bir şekilde hız kesmeden devam ettirmeyi başardıklarını ifade ederek yatırımlara ara vermediklerini söyledi.

Öte yandan iGA İstanbul Havalimanı 2020 yılında ACI'nın Havalimanı Sağlık Akreditasyonu programına katılan dünyadaki ilk havalimanı olmuştu.​

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

Gram altın uçuşa geçti! Her şeyi bırakın, gram altına bakın!

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı