05 / 05 / 2024

Her 10 yeni konut projesinden 9'u rezidans!

Her 10 yeni konut projesinden 9'u rezidans!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmaların İstanbul'un şehir merkezinde uygulamaya koyduğu her 10 konut projesinden 9'unu rezidanslar oluşturuyor



Yaşanan arsa sorunu yüzünden şehir merkezlerinde yüksek katlı projelere yönelmek zorunda kalan gayrimenkul sektörü, boğaz, göl ve adalar manzaralı rezidans projeleriyle müşterilerine 5 yıldızlı otel konforunu yaşatıyor. Etiler'deki Akmerkez'le başlayıp, BJK Plaza, Polat Plaza, Kanyon, Astoria Kempinski, Beşiktaş Selenium ve Metrocity'le yaygınlaşan rezidans projeleri artık, Şişli'den Kartal'a, Göztepe'den Beylikdüzü'ne, Levent'ten Ataşehir'e kadar İstanbul'un dört bir yanına yayıldı. İstanbul'un şehir merkezlerinde uygulamaya konulan her 10 konut projesinden 9'unu rezidanslar oluşturmaya başladı. 24 saat oda servisinden ütüye kadar her türlü otel hizmetinin sunulduğu bir projelerde metrekare fiyatları bin 500 dolardan başlayıp, 8 bin dolara kadar ulaşıyor. Penthustan lofta stğdyodan 5+1'e kadar farklı daire seçenekleriyle farklı gelir grupları projelere çekilmeye çalışılıyor.

7.5 milyon dolarlık manzara

Kiler Grubu'nun 261 metre yükseklikten 360 derece İstanbul manzarasına hakim olan Levent'teki 64 katlı Sapphire projesinde fiyatlar, 1 milyon dolardan başlayıp 7.5 milyon dolara kadar ulaşıyor. Donald Trump'ın Taş Yapı ile birlikte Şişli'de gerçekleştirdiği 37 katlı Trump Towers'ta 548 bin dolar ile 4.5 milyon dolar arasında değişen fiyat, Kuzu Grup'un Küçükçekmece'de uygulamaya koyduğu Divan Residence projesinde, 115 bin TL'ye kadar gerileyebiliyor. Dumankaya'nın Kartal'daki 33 katlı Vizyon projesindeki 196 bin TL ile 418 bin TL arasında değişen fiyat, Keleşoğlu İnşaat'ın Gürpınar'daki Ginza Residence'ında 235 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

Kampanyalar devrede

Dumankaya'nın Kartal'da hayata geçirdiği Vizyon projesi ile peşin alımlarda yüzde 12 oranında indirim uygulanırken, bu indirim Keleşoğlu İnşaat'ın Ginza Residence'ında yüzde 10 oluyor. Gül İnşaat'ın Beylikdüzü'ndeki Vista Residanza projesinde, 36 aya kadar sıfır faiz uygulanırken, Orkun İnşaat da Story 2 Residence'da dairelerin metrekaresini 1500 dolardan satışa çıkarıyor. Ataşehir'de Canan Yapı tarafından hayata geçirilen Canan Residence'da, peşin ödemelerde uygulanan indirim yüzde 15'e çıkıyor. D Yapı'nın Esenler'de uygulamaya koyduğu Mall City Residence'daki daireler 60 aya yüzde 1 faizle satışa sunulurken, Regnum'un Haramidere'deki Astrum Towers Projesi'nde sıfır peşinat, 120 ay vade ve hemen teslim kampanyası uygulanıyor. Teknik Yapı'nın Kartal'da gerçekleştirdiği 42 katlı Uprise Residence'da da sıfır faiz kampanyası sürüyor. Ağaoğlu İnşaat ise Çekmeköy'de hayata geçirdiği Eltes Gold Residence projesinde kalan son 130 daire için yüzde 1 peşinat kampanyasını devreye soktu. Fiyatları 295 bin TL ile 560 bin TL arasında değişen daireler için yüzde 30'luk ara ödeme ise Ocak 2011'e erteleniyor.

Yeni rezidanslar yolda

Planladıkları residence projelerini krize rağmen hayata geçirmeye devam eden  gayrimenkul kuruluşlarından Dumankaya, geçtiğimiz yıl Vizyon ile gerçekleştirdiği rezidans projelerindeki atılımını İkon'la devam ettiriyor. Göztepe'de uygulamaya koyulan Dumankaya İkon'da, 149 metre yükseklikte ikisi 41, biri de 40 katlı olmak üzere 3 kulede yer alan 1022 rezidans daire ve 37 home office'den oluşuyor. Delmar Yapı'da yeni residence projesi için Anadolu Yakası'nı seçiyor. Kurtköy de Osmanlı Bulvarı üzerinde uygulamaya konulacak proje 60 metrekarelik 1+1 home officelerden oluşacak. Bu güne kadar 4 konut projesini hayata geçiren Fi-Yapı'da yeni residans projesini Çekmeköy'de gerçekleştirecek. 150 daireden oluşacak projenin inşaatının Eylül 2010'da bitirilmesi planlanıyor.

Hürriyet Emlak


Geri Dön