Kira

Her 3 ev sahibinden 2’si evinde mevcut kiracı olmasından dolayı maddi kaybı olduğunu düşünüyor!

Araştırma şirketi IPSOS, kiracılar ve ev sahiplerinin durumuna ilişkin  çok konuşulacak bir araştırma yaptı.  2000 kişi ile kira/kiracılar konusunda soruların sorulduğu araştırmada hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan çarpıcı yanıtlar geldi. İşte o yanıtlar..

Ev sahibi be kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, araştırma şirketi IPSOS, kiracılar ve ev sahiplerinin durumuna ilişkin  çok konuşulacak bir araştırma yaptı. Söz konusu araştırmada kira ve kiracılar konusunda sorulan sorulara çarpıcı yanıtlar gelirken, sonuçlar da oldukça dikkat çekti. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre araştırma şirketi IPSOS, Temmuz ve Ağustos aylarında toplamda 2000 kişi ile kira/kiracılar konusunda soruların sorulduğu araştırmanın sonuçlarını açıkladı.  2000 kişi ile kira/kiracılar konusunda soruların sorulduğu araştırmada hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan çarpıcı yanıtlar geldi.

MÜLK SAHİPLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN YANITLAR


Sözcü’den Adil Can Sivrikaya imzalı habere göre söz konusu araştırmada yeni kira artış oranına rağmen her 3 ev sahibinden 2’sinin evinde mevcut kiracı olması nedeniyle maddi kaybı olduğunu düşündüğü bilgisi yer aldı.

Ayrıca konu ile ilgili araştırmadaki "Son dönemlerde kiralar sürekli olarak artış gösterirken, evimdeki mevcut bir kiracının olması sebebi  ile maddi kayba uğruyorum ifadesine katılıyor musunuz?” sorusuna Haziran 2022 dönemi için yüzde 58 evet katılıyorum yüzde 42 hayır katılmıyorum yanıtı verilirken, temmuz 2023 dönemi için yüzde 70 evet katılıyorum yüzde 30 hayır katılmıyorum yanıtı, temmuz/ağustos 2024 dönemi için ise yüzde 67 evet katılıyorum yüzde 33 ise hayır katılmıyorum yanıtı verildi.


10 KİRACIDAN 8'İ UYGUN EV BULAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR


Ayrıca yine aynı araştırmaya göre, her 10 kiracıdan 8 tanesi bugün taşınmak zorunda kalsa bütçesine uygun bir konut bulamayacağını düşünüyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yapılan araştırmadaki “Eğer bugün taşınmak durumunda kalsanız aynı semtte ihtiyacınıza ve bütçenize uygun başka bir kiralık konut bulabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna da yüzde 80 hayır yanıtını verirken, yüzde 20 evet yanıtını verdi. 

Yapı Kredi'den %45,50'ye varan kaçmaz faiz fırsatı!

Akbank'tan emeklilere eylül ayı sürprizi

Aile Bakanlığı eylül destek ödemeleri ne zaman yatacak?