Ekonomi

Her ay en az 361 lira ödeme! Herkes alabilecek!

Çalışanlar, Asgari Yaşam Ödeneği (AGI) adı verilen aylık bir katkı alıyorlar. Devlet tarafından belirlenen ödeme tutarının her ay ödenmesi gerekiyor. Çalışanların bütçesine katkı sağlayan bu ödemenin 2022 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor.

Çalışanlar, Asgari Yaşam Ödeneği (AGI) adı verilen aylık bir katkı alıyorlar. Devlet tarafından belirlenen ödeme tutarının her ay ödenmesi gerekiyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; çalışanların bütçesine katkı sağlayan bu ödemenin 2022 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. Bekar, evli ve çocuklu herkesin alabileceği AGI'de büyük bir artış bekleniyor. Asgari ücrette yüzde 35 civarında bir artış olacağı hesap edilirse, önümüzdeki yıl YGH'nin en az 361 TL olacağı tahmin ediliyor.

 

AGİ NASIL HESAPLANIR?

 

AGİ, asgari ücretin yıllık brüt tutarının;

İşçinin kendisi için %50

Çalışmayan eşi için %10

Bakmakla yükümlü olduğu 2 çocuğun her biri için %7,5

3. çocuk için %10

ve sonraki her çocuk için %5'idir.

Bu oranların toplamı %85'i geçemez.

Örneğin eşi çalışmayan ve 3 çocuğu olan bir işçinin asgari geçim indirimi oranı %50 + %10 + %7,5 + %7,5 + %10 = %85 olacaktır. Yıllık asgari ücret toplamı bu oran ile çarpılıp sonuç 12'ye bölünerek aylık AGİ bulunabilir.

AGI'nin doğru hesaplanabilmesi için, çalışanın özlük dosyasındaki Durum Formu'nun doldurulması gibi uygunsuzlukları içermemesi gerekir.

2021 yılında AGİ ne kadar olacak?

 

.