Ekonomi

Her ay faturasını düzenli ödeyenlere destek! PTT şubelerinden bu yardımı alabilirsiniz!

Her ay evine gelen elektrik faturasında ad soyadı yazanlar için destek müjdesi verildi.  Elektrik tüketim desteğini Aile Bakanlığı’na bağlı olan vakıf ve e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Fatura üzerinden verilecek destek miktarları ne kadar? Detayları haberimizin geri kalanında…Dar gelirli, yardıma muhtaç aileler veya ihtiyaç sahibi olanlar için fatura yardımı başlattı

Devlet bu sefer de fatura üzerinden desteklerini vermeye devam ediyor. Dar gelirli, yardıma muhtaç aileler veya ihtiyaç sahibi olanlar için fatura yardımı başlattı. Faturadan yararlanmak isteyenler için aranan tek şart fatura üzerinde ad ve soyad yazmasıdır. Bunu taşıyan herkes bu destekten faydalanabilir. Başvurular Aile Sosyal Bakanlığı’na bağlı vakıflar ve e-devlet üzerinden kabul edilmektedir.

Fatura desteğinde detaylar

Geçen yıla kıyasla ekonomi genel olarak bir atış içindedir. Sürekli olarak fiyatların artması özellikle zorunlu ihtiyaçlarda kullanıcıları zor duruma sokmaktadır. Geçen yıl 80 TL gelen faturalarda bu sene fahiş ve yüksek fiyatlarla karşılaşılmaktadır. Bu durumda dar gelirli aileler fatura ödeme kısmında zorluk çekmektedir.

Bu fatura desteğinden kimler faydalanabilir sorusunu ise yukarıda açıkladığımız gibi fatura üzerinde adı soyadı bulunanlar ve fatura tutarı belli bir ücret üstü gelenler için geçerlidir.

Hükümet fatura desteğinde tutar için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada faturası 130 TL ve üzeri gelenler için faturaların bir kısmı hükümet tarafından karşılanacağını söyledi. PTT’ye TC kimliğiniz ile gitmeniz yeterli olacaktır.

2023 yılı elektrik faturasına ait destek tutarları

Bu sene yapılacak olan destek tutarları kapsamında belirli kilovat tüketimine bağlı olarak yardım yapılacaktır. Bu tutarlar ise;

Eğer yukarıdaki KV tüketimlerinden birine sahipseniz e-devlet veya Aile Bakanlığı’na bağlı olan dayanışma vakıflarından başvuru yaparak PTT üzerinden TC kimliğiniz ile destekten faydalanabilirsiniz.

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Zam üstüne zam! Kırmızı et bir ayda resmen fırladı

Ailelere müjdeli haber: Mayıs ayında sürpriz bir destek var!