Kent Haberleri

Her dediği bir bir çıkan ekonomist “Altın hazirandan sonra şahlanacak” dedi! Peş peşe açıkladığı rakamlar bayram ettirdi

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.146 TL seviyesinde işlem görüyor. Ekonomist İslam Memiş haziran ayının sonrasında yeni rekorlar geleceğini aktararak, altın alacaklarının elini çabuk tutması gerek dedi. Güvenli liman olarak bilinen altın yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor

Son dönemlerde yaşadığı düşüşle gündeme gelen altında hafta başı itibarıyla yükseliş başladı. Güvenli liman olarak bilinen altın yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın almayı düşünen kişiler için son alım fırsatları yaşanırken haziran sonu itibarıyla ise gramın 1.450 TL-1.500 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor.

SON DURUM NE?

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasından sonra 1.146 TL seviyesinde işlem görüyor.

Cuma günü, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 2,19 oranındaki artışla 1.140 TL’den tamamladı.

İşte detaylar...

Altının gram fiyatı, bugün 1.156 TL ile 3 Şubat tarihinden bu yana en yüksek seviyesini test etmesinin ardından 14 Mart 2023 saat 01.25 itibarıyla önceki kapanışa göre 1.166 TL’den işlem görüyor.

Ekonomi uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri’nde Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin, ekonomi yönetimi tarafından hızlı bir şekilde alınan önlemlerle giderildiğini ifade etti.

"YENİ REKORLAR GELEBİLİR!"

Altın ve döviz ile ilgili nokta atışı yorumları ile tanınan ve yatırımcıların yakından takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında haziran ayından sonra rekorların geleceğinin altını çizerek, "Orta ve uzun vadede altının ons fiyatı 2.000-2.250 dolar seviyesinin üzerine çıkma durumu olabilir. Altının ons fiyatı, değerinin altında işlem görmeye devam ediyor ve toparlanma süreci hızlı olabilir. Haziran ayı sonrası altın fiyatlarında rekor fiyatlar gelmeye devam eder.

BUNU YAPMAYAN ÜZÜLÜR!

Gram altın, haziran ayı sonrasında 1.450 TL-1.500 TL’ye kadar yükseliş gösterebilir. Her sıkışma, her baskılanma daha büyük atakların habercisi olur. Gram altın, ons gibi değerinin altında seyrediyor. Elinde altın olan yatırımcılar beklemeli, almak isteyen kişiler de acele etmeli. Bu seviyeler satış değil, alış seviyeleri" dedi.

Emekli maaşlarına son dakika zammı! Yeni zam oranı belli oldu! İşte en güncel maaş tablosu!

Çocuklu aileler dikkat! Aile Bakanlığı yeni destek ödemesini duyurdu! Bu karşılıksız ödemeyi hemen alabileceksiniz!

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olacak mı? Konuya ilişkin peş peşe açıklamalar geldi! İşte son durum!