Altın & Gümüş

Her dediği çıkan İslam Memiş, bu defa çok başka bir tahminde bulundu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 2 önemli tarihe dikkat çekti.Yayınladığı son videosunda önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, 2023 yılına kadar enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi

Altın ve dolarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Bu iki tarihi not alın” ifadesini kullandı. Yayınladığı son videosunda önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, 2023 yılına kadar enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceğini söyledi. Mücadelenin kolay olmayacağını söyleyen uzman isim, “Kontrollü şekilde rakamlar yükselmeye devam edecektir.” ifadelerinde bulundu. 

Memiş şunları kaydetti:

"Enflasyonla mücadele çok da kolay olmayacaktır. G20 ülkeleri arasında en yüksek enflasyon rakamı Türkiye’dedir. ABD son 41 yılın zirvesini görmüştür. Muhtemelen tekrar yüzde 8.5 seviyesi aşağısında enflasyon rakamı olacak. 13 Eylül kıymetli (ABD enflasyonu) iel ABD Merkez Bankası Fed’in kararı. 21 Eylül’de Fed’in faiz kararı oldukça önemlidir"

Doların yönü açısından, yatırım pozisyonları açısından bu iki tarihi not almalısınız. 13 Eylül, 21 Eylül, ABD enflasyon rakamları ve faiz kararı var.

Petrol geri çekildikçe dolar endeksi de geri çekilmektedir. Petrolün düşmesi hem enflasyonla mücadeleyi kolaylaştırıyor hem de küresel piyasalarda riski azaltmaktadır. Kısa vade için tekrar 85 dolara kadar brent petrol varil fiyatında düşüş tahmin etmekteyim. Dolar endeksinde de gerileme olması mümkün. 101-102’ye kadar devam edebilir dolar endeksi herhalde. Özellikle bu geri çekilmeler hem doların seyri hem altın ve gümüşün ons fiyatı için önemli. Enflasyona odaklı merkez bankaları var karşımızdadır. Piyasalardaki stres azalacak, doların uluslararası değerinde de geri çekilme olabilir ama doların endeksinden bahsediyorum, dolar TL değildir. Altının ons fiyatından bahsediyorum ancak gram fiyatı değildir.

Petrol ve dolar endeksindeki düşüşler önümüzdeki haftalarda çok sık konuşulacaktır. Petrol fiyatlarındaki düşüşler pompa fiyatlarına yansıyacaktır. İndirim haberlerini göreceğiz. İçeride dolar TL, altının ve gümüşün gram fiyatıyla alakasız olacaktır.

Gram altın 1003 lira seviyesindedir. Gram altın TL 1015-1018 aralığındadır. Bu haftayı da 1000 lira altından kapatamayan gram altın vardır. ‘Hani’ciler gördü ama. Dünyadan bihaber yaşamaktalar. Gümüş tarafında pozitif görünüm devam ediyor. Gram fiyatı 11 lira seviyesindedir. 12 lira seviyesine kadar bir direnç vardır.