Altın & Gümüş

Her dediği çıkan İslam Memiş 'Geçici' diyerek uyardı! Rekor için yeni tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki düşüşle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Memiş, yatırımcılara dikkat çeken bir tavsiyede de bulundu. İşte tüm detaylar...Bu hafta ise salı günü altın piyasasında büyük kayıplar olmuştu

Geçtiğimiz haftalarda rekor seviyeler test eden altın fiyatları düşüş yaşamıştı. Bu hafta ise salı günü altın piyasasında büyük kayıplar olmuştu. Peki altın fiyatları neden geriliyor? İşte nedeni...

Altın piyasası ABD’den gelen ekonomik verilerle şekilleniyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler altın fiyatlarında yönü tayin etmekte. Bu hafta salı günü ABD’den gelen veri sonrası altın fiyatları sert düşüş yaşandı.

ABD’DE ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI
Altın yatırımcılarının gözü kulağı salı günü saat 16.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ocak ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Piyasa beklentisi fiyatlarda yüzde 0,4 artış olacağı yönündeydi.ABD’de tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 6,4 olarak gerçekleşti. Analistler yıllık artışın yüzde 6,5'ten yüzde 6,2'ye ineceği tahmininde bulunmuştu.

ABD’de enflasyonun gerileme göstermesine rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesi Fed’in faiz artışlarına devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum doların küresel çapta yükselmesine yol açarken, altın fiyatlarında kayıpları beraberinde getirdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altındaki birkaç haftalık düşüşün geçici olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş şu ifadelere yer verdi: 

"Altının gram fiyatı 1115 TL. Ama serbest piyasalarda 1132, 1137 lira aralığında bir gram altın bulunuyor. Yine en son videolarımızda geçen hafta hatırlar iseniz, gram altın 1198 TL seviyesine kadar yükselince Şubat'ın 15'ine kadar 1140 lira seviyesine kadar bir gerilemeden bahsetmiştim

Bu daha aşağıya doğru çekildi. 1140 TL'nin altında gram altın TL fiyatı var. TL'de bekleyen, düşüşleri bekleyen, alım fırsatı kollayanlar da bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını gayet açık bir şekilde bilmelidir. Bu düşüşler kalıcı olmaz. Gram altında. 

Ons bazında her ne kadar baskılama devam etse de hem onstan hem dolardan destek gören gram altın TL fiyatı tekrardan orta ve uzun vade için alım fırsatları vermeye devam ediyor.”

'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu yanıtlayan İslam Memiş, “Güçlü destek seviyesi. Eğer aşağı düşerse 1810 dolar seviyesi var. Ancak şimdilerde 1830 dolar üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor. 

Elinde dolar bulunanlar orta ve uzun vadede 2023 için 2350 dolar 2500 dolar öngörüm hala geçerli. Bu fiyatların düşük olduğunu düşünen birisiyim" diye konuştu.

İslam Memiş, ons Altın fiyatlarının 2300 dolar seviyelerine çıkması ve dolarda da herhangi bir değişiklik olmaması halinde gram altın fiyatlarının kısa süre içerisinde 1400 TL’nin üstüne çıkacağını dile getirdi.