Altın & Gümüş

Her dediği çıkan İslam Memiş'ten yeni tahmin: Ağustos ayı bir şans

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın ve dolarda gidişatın nasıl olacağını merak eden vatandaşlara, Ekonomi ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli bir tavsiye. Memiş, yatırımcılara ağustos ayını işaret etti.Altın fiyatlarında yeni tahmin

Altın fiyatlarında son dakika ayrıntısı. Altın fiyatlarında yeni tahmin. Ekonomi ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın için son alım fırsatını duyurdu.

YILSONUNDA DOLARDA ATAKLAR MÜMKÜN
TCMB’nin 2022 ve 2023 yılsonu enflasyon rakamları öngörülerini değerlendiren İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:
“Enflasyonla mücadele kolay olmaz. Yılsonunda dolar kurunda yeni ataklar yaşanacak, tüm dünyada yılsonuna kadar enflasyon artacak. Resesyon fiyatlaması daha gelmedi. Özellikle gıda krizi ile beraber enflasyonla mücadele kolay olamaz.”

DOLARI OLANLAR DİKKAT!
ABD Merkez Bankası Fed’in dün akşam 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin piyasalar üzerine etkisini değerlendiren İslam Memiş, şu ifadelere yer verdi: 

“Özellikle emtia fiyatlarının üzerinde olumlu etkisi yaşandı. Altının ons fiyatı 1.745 dolar, gümüşün ons fiyatı 19,41 dolar seviyesine kadar arttı. Bitcoin ise 22 bin 909 dolar seviyesinde yer alıyor. Bitcoin’de 24 bin dolar direncini takip ediyoruz. Dolar endeksinde ise 106 seviyesine kadar bir gerileme var, toplantı öncesi 107 seviyesinde yer alıyor. Fed faiz kararı toplantı öncesinde zaten satın alınmıştı, Fed de sürpriz karar vermedi. Doğal olarak emtia fiyatlarında bir toparlanma var.”

İslam Memiş, Fed’in 2023 yılında faiz indirimlerine başlayabileceğine dikkat çekerek “2023’de 2022 yılının ters senaryosuna şahit olabiliriz. Çünkü Fed faiz artırarak enflasyonun önüne geçilemeyeceğine şahit oldu” diye konuştu.

AĞUSTOS AYI BİR ŞANS
İslam Memiş, yatırımcıların paralarını korumak için doları tercih ettiğinin altını çizerek “Dolar bir yatırım aracı değil maalesef. Altın ve gümüş benim nazarımda oldukça ucuz fiyat. Yatırımcılar farklı enstrümanlara yatırım yapmalı, elindeki varlığı 4’e bölmesi gerekiyor” diye konuştu.

Borsa tarafındaki toparlanmaların devam edeceğine dikkat çeken Memiş, “Ağustos ayını son bir şans olarak görmekteyiz. Döviz ve altın borcu olan bu fırsatı görürsün” şeklinde konuştu.