Altın & Gümüş

Her dediği tutan İslam Memiş 'Zamanı geldi' dedi ve açıkladı! Gram altında bomba tahmin

Altın küresel piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak güçlü seyri sürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili yatırımcılara ve borçlulara "Zamanı geldi" diyerek uyarılar yaptı. İşte tüm detaylar...Hafta başına yükselişle başlayan altın, kırmızı ve aşağı yönlü ivme kaydediyor

Altın fiyatlarındaki dalgalanma çok yakından takip edilmekte. Hafta başına yükselişle başlayan altın, kırmızı ve aşağı yönlü ivme kaydediyor. Yatırımcılar altındaki bu yönelimle ilgili, "Altın almanın zamanı geldi mi?" sorusunu soruyor. 

Altın uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili yatırımcıları ilgilendiren bir uyarılarda bulundu. İşte Memiş'in 'Riskli yerlerde dolaşıyor' dediği altın ve gümüş için son açıklaması... 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüşteki kırmızı-yeşil hareketliliği değerlendirdi. Değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, köşesindeki yazısında, "Geçen hafta “Altın ve gümüş yatırımcısı dikkat, alım için bekleyenler acele etmemeli” uyarım vardı. Aynı uyarım geçerli!" dedi. 

İslam Memiş, bu sözlerinin ardından beklediği seviyeleri açıkladı. Memiş'in gram altın için zirve beklentisi de dikkat çekti. İşte o tahmin...

GRAM ALTINDA ZİRVE TAHMİNİ
Yazısında gram altına ilişkin rakamsal öngörülerini sıralayan Memiş, şunları söyledi:

Beklediğimiz seviyelerde bir değişiklik yok. xau/usd = 1.920-1.905-1.895-1.850
Hatta 1.850 dolar aşağı yönlü sarkarsa 1.835 dolar seviyesi bile test edilebilir.
Kısa vadede düşüşler, teknik düzeltmeler olarak kayıtlara geçer. Yıl içerisinde 2.350-2.500-2.650 dolar seviyelerini beklemeye devam ediyorum. 

Gram/TL kısmında sorun yok. Geride bıraktığımız haftada Kapalıçarşı’da 1.192 lira seviyesini gördük.

Hedef kısa vade için 1.200-1.228 lira aralığı. Yıl içerisinde 1.450-1.650 lira aralığı.

Ancak buralardan ekranlarda 1.120 lira, serbest piyasalarda 1.140 liraya gerileyebilir. Alım için fırsat kollayanlar için zaman gelmek üzere. Satış için de ihtiyaç olmaması durumunda acele edilmemeli.

Çünkü makas aralığı, alım-satım için uygun olmaz. Riske girmeye gerek yok.

Memiş ardından gümüşle ilgili beklentilerini sıraladı. İşte o tahmin...

İslam Memiş'in gümüşle ilgili değerlendirmeleri ise şöyle:

Gümüş için alım fırsatı yollayanlar, satış için bekleyenler yine önümüzdeki haftalara odaklanmalı. Hem ons, hem de gram bazlı alım fırsatları olacağını söyleyebilirim. 23,50-22,80 dolar aralığı çalışabilir.

Gram tarafında ise 13-15 lira aralığını takip edeceğim. 2023’te de gram bazlı altından fazla getirisi olacağından şüphem yok. Önümüzde 11 ay var. Onlarca kez dalgalanma göreceğiz. Sonuç kısmında gümüş, son üç yıldır olduğu gibi farkını ortaya koyar.