Otomobil

Her detayıyla lüksün elektrikli hali; Mercedes-Benz Maybach EQS SUV

Lüksün elektrikli hali olarak isimlendirilen Mercedes-Benz Maybach EQS SUV'un tanıtımı yapıldı. İşte konuya dair  detaylar... Alman otomobil markası son iki sene içerisinde toplamda 6 adet EQ tabanlı elektrikli otomobil tanıttı

Mercedes-Benz elektrikli otomobil üretimine ara vermeden devam ediyor. Alman otomobil markası son iki sene içerisinde toplamda 6 adet EQ tabanlı elektrikli otomobil tanıttı. Bu modellere ilave olarak da elektrikli AMG modellerini de piyasaya süren Mercedes-Benz son olarak lüksün elektrikli hali Maybach EQS SUV'un tanıtımını gerçekleştirdi.  İşte yeni Maybach modeline dair detaylar…

 

Elektrikli ve lüks: Mercedes-Benz Maybach EQS SUV

Tamamen lüks odaklı üretildiği açıklanan Maybach EQS tanıtımında “Welcome the beyond” sloganı ile anons edildi. 

Gelecekten ilham alan EQS’in dış tasarımında azda olsa GLS etkileri görülüyor. Özellikleri jantları dikkat çekerken EQS elektrikli otomobillerde pek alışık olunmayan krom detaylara yer veriliyor. Mercedes-Benz’in ne kadar krom o kadar lüks anlayışına kapılan EQS’in ön tarafında büyükçe bir ızgara bulunuyor. Radar ve sensörlerin gizlendiği bu kısımda da krom detaylar göze çarpıyor. Yan ve arka kısımlarda klasik bir Mercedes-Benz SUV görünümü veren EQS’in arka tarafında boydan boya animasyonlu bir led stop lambası konumlandırılıyor. 

Fakat tüm bu detaylara rağmen otomobili asıl lüks gösteren kısmı iç mekanı.. Mercedes-Benz Maybach EQS SUV'un hem sürücü hem de yolcu koltukları  tamamen elektrikli, hafızalı ve ısıtmalı. Ayrıca bu koltuklar baldır masajı da dahil pek çok masaj özelliğine sahip. Bunlara ilave olarak ısıtmalı ve soğutmalı bardak tutucular, arka koltuklarda 11,6 inç multimedya ekranları ile Mercedes-Benz Maybach EQS SUV lüksün her halini taşıyor.

Ön sürücü koltuğuna gelindiğindeyse kullanıcıları Hyperscreen erkan teknolojisi karşılıyor. Mercedes-Benz tüm konsol boyunca uzanan yeni bir multimedya-bilgi ekranı ile karşımıza geliyor. Bu ekran kesintisiz şekilde araçla ilgili tüm bilgileri sürücüyle paylaşıyor. Bu sayede tek bir ekrandan istenilen tüm özelliklere erişilebiliniyor. 

658 beygir gücünde olan bu SUV, 950 Nm tork üretebilen elektrik motoru ile oldukça güçlü bir performans sergiliyor. 0’dan 100 km/sa hıza 4.1 saniyede ulaşabiliyor. 200 kW hızlı şarj desteğine sahip yeni EQS tam batarya ile 598 kilometre menzil yapabiliyor. Fiyatları resmi olarak henüz paylaşılmamış olmasına rağmen söylentiler 200 bin dolar bandında olacağını gösteriyor. 

2023 Mercedes-Benz B Serisi'nde büyük fırsat! Son tarih 30 Nisan 2023

2023 Mercedes-Benz A Serisi Sedan'da büyük fırsat! Ay sonuna kadar vaktiniz var

2023 model Mercedes CLA sahnede... Üstelik fiyatı da sizi oldukça şaşırtacak!