03 / 05 / 2024

Her iki konuttan biri depreme karşı sigortalandı!

Her iki konuttan biri depreme karşı sigortalandı!

Deprem sigortasının önemi Çanakkale, Yalova ve Antalya’da meydana gelen sarsıntılar ve depremler sonrası gündeme geldi...



Son dönemde yaşanan depremler gündeme deprem sigortasını getirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’de sigortalanması gereken 17.6 milyon konutun 8.8 milyonu DASK yaptırdı. Böylece her iki konuttan biri depreme karşı sigortalandı.

Deprem uzmanları, Çanakkale, Yalova ve Antalya'daki depremlerden sonra İstanbul depremi için uyarılarda bulundu. Zaten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde acilen yenilenmesi gereken 5 milyona yakın bina olduğunu açıklaması da riskli bina gerçeğini ortaya koyuyor. Depreme karşı alınacak en önemli önlem kuşkusuz kentsel dönüşüm ve deprem sigortası. 

İSTANBUL’DA DURUM

Türkiye'de sigortalanması gereken 17.6 milyon konutun, 8.8 milyonu sigortalandı. Yani Türkiye’deki konutların yüzde 50’sinin zorunlu deprem sigortası var. Bölgeler bazında bakıldığında ise Marmara Bölgesi’nde 6 milyon konutun, 3.5 milyonu depreme karşı sigortalanmış bulunuyor ki, bölgenin sigortalılık oranı yüzde 60’a yakın.

Sigortalılık oranı en yüksek 2'nci bölge ise Ege. Ege’de 2.6 milyon konutun 1.3 milyonu zorunlu deprem sigortası yaptırdı. Böylece Ege’deki konutların yüzde 50’den fazlası sigortalandı.

Deprem sigortası en az bölge bölge Güney Doğu Anadolu. Bölgede, sigortalanması gereken 991 bin konutun sadece yüzde 35’i deprem sigortası yaptırmış.

Şehir bazından bakıldığında ise en yüksek oran Düzce'de. Düzce’de 48 bin konutun yüzde 97.30’u, yani 47 bine yakını deprem sigortası ile sigortalı. Düzce'yi Bolu izliyor. Bolu’da 58 bin konutun yüzde 82’si depreme karşı sigortalı. Yalova da üçüncü sırada yer alıyor. Yalova’da 79 bin konutun yüzde 80’i, 641 bini DASK yaptırmış. İstanbul’da ise 3.6 milyon konutun, 2.1 milyonu, yüzde 58.8’i sigortalı.

Her iki konuttan biri depreme karşı sigortalandı!


 


Geri Dön