Altın & Gümüş

Her tahmini bir bir çıkan İslam Memiş'ten sakın kaçırmayın uyarısı! Altın o tarihte tam bu kadar olacak! Duyan şok oldu!

Piyasa kahini olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın ve gümüş ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Piyasa kahini olarak bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın ve gümüş ile ilgili çok önemli uyarılar yaptı.

Peki Altın Kahini İslam Memiş, kendi Youtube kanalı üzerinden yayınladığı "Altın ve gümüş için bu fırsatları kaçırmayın" başlıklı videoda neler dedi? İşte detaylar...

Gazeteduvar'da yer alan habere göre, yaptığı açıklamada söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığına değinen İslam Memiş, borsa tarafında ucuz hisse senetleri olduğunu, yaz aylarında yukarı yönlü hareketler olacağını tahmin ettiğini kaydederek, "Rakamsal değerler bana uygun olduğunu gösteriyor." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararı sonrası dolar 16.02'yi test edip dar bant aralığına sıkıştığını söyleyen İslam Memiş, yukarıda 16.75 seviyesini direnç seviyesi olarak belirlediğini söyleyerek,  "Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri çekilir bir bakarsınız yukarı ataklar gerçekleşir." dedi. Ekrandaki dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini yansıtmadığını söyleyen İslam Memiş, "Ekranlardaki kur Kapalı Çarşı'da 16.74 lira seviyesinde. Yapmanız gereken tek şey, dövizciye gitmeniz, tabelaya bakmanız ya da bankacılık uygulamasından dolar alıyor gibi bakacaksınız, göreceksiniz, gerçek değerler bunlar." dedi.


'GÜNLÜK BAZDA DALGALANMA VAR MI?

Yaptığı açıklamada günlük bazda çok ciddi dalgalanmalar olduğunu söyleyen İslam Memiş, piyasa oturmadığı için bu dalgalanmaların süreceğini tahmin ettiğini kaydederek, Euro kurunun 17.45 seviyelerinde olduğunu söyledi. Bugün Euro'nun dolara karşı biraz daha fazla değer kaybettiğini çünkü euro/dolar paritesi 1.0411 seviyesinde olduğunu kaydeden İslam Memiş, "1 puanlık geniş bant aralığı var. Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, Euro'nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor." dedi.

'9 TL'LİK MAKAS ARALIĞI VAR'

Yaptığı açıklamada gram altının ekranlarda 974 lira, gün içinde 994 liraya kadar işlemler gerçekleşti ama Kapalı Çarşı'da 983 lira olduğunu söyleyen İslam Memiş, 9 liralık makas aralığı olduğunu söyledi. "Yine bankalardan almak istediğinizde altını, makas aralığını göz önünde bulundurun. Değişken fiyatlar göreceksiniz, altın düşüyor, almayalım, bekleyelim düşüncesinde olanları uyarmak isterim." dedi.

'KADEMELİ ALIM YAPABİLİRSİNİZ'

İslam Memiş, ekranlarda 974 görünse de Kapalı Çarşı'da alışlar 980 lira olduğunu söyleyerek, 970'li bir rakamın Kapalı Çarşı'da ve bankalarda olmadığını söyledi. 1000 TL altında, 950-1000 aralığında kademeli alım yapılabileceğini söyleyen İslam Memiş, "Bana göre çok iyi bir karar. Bir sonraki atak 1050, bir sonraki atak 1200 ve yılın son çeyreğinde 1450 benim için şaşırtıcı olmayacaktır." dedi.

Gram altının aslında orta ve uzun vade için avantaj niteliği taşıdığını da belirten İslam Memiş, elinde gram altın bulunduran yatırımcının da her yükselişte hemen satalım dediğini söyleyerek, "Bence satmayalım. Onsta ciddi bir baskılanma var. 1810 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi." dedi.

 

Altına büyük darbe! Hindistan son noktayı koydu! Neler oluyor!

Dev kurumdan altın için yeni açıklama! Nefesler kesildi! Altın Fiyatları önümüzdeki aylarda bu kadar olacak....

1 Temmuz 2022 altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ne kadar?