Altın & Dolar

Her tahmini tutan İslam Memiş 40 yılda bir gelir" diyerek gram altında yeni fırsatı açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahminde bulundu. Tarih veren İslam Memiş "40 yılda bir gelen fırsat" diyerek açıkladı. Memiş, yeni rekorların gelebileceğini duyurdu. İşte tüm detaylar...14 – 28 Mayıs seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte dövizden destek alarak yükselen gram altın 1

Yatırımcıların güvenli limanı altın, yükselişini sürdürüyor. 14 – 28 Mayıs seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte dövizden destek alarak yükselen gram altın 1.600 TL seviyesini geçmişti. Gram altın haftayı 1.644 TL’den tamamladı. 22 ayar gram altında ise makas açıldı alış 1.500 TL satış ise 1.590 TL’den seyrediyor. Altındaki bu rekorlar üzerine İslam Memiş, saat ve tarih vererek yeni yükselişler olacağı tahminini yaptı. İşte tüm detaylar...

ALTININ GÖZÜ YÜKSEKTE
Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon baskısının hafifleme beklentisi küresel piyasaları pozitif yönde tetikliyor. Uluslararası piyasalarda FED’in daha fazla sıkılaştırmaya gideceği düşünülmesine rağmen ABD’de tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflamasından kaynaklı yeniden yükselişte. Ons altın da bu sebeple Haziran ayından bu yana ilk kez 1955 dolar seviyesine çıktı. Ons altından destek alan gram altın Dolar/TL paritesiyle birlikte 1.644 TL seviyesine ulaşarak yeni bir rekor gördü.

İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK UYARDI

Kişisel Youtube kanalında dikkat çeken bir video paylaşan Finans Analisti İslam Memiş, yarın saat 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verisinin sonrasına dikkat çekti. Borsa, dolar, gram altın ve gram gümüş tahminlerini sıralayan Memiş, "ABD'de bu çarşamba 15:30'da enflasyon verisi açıklanacak. Bunun da yüzde 3.2'ye kadar gerilemesini bekliyorum. En son açıklanan yüzde 4 civarındaydı. Piyasalarda genel kanı da bu şekilde. Enflasyon tarafındaki gerilemeyle birlikte piyasalarda çarşamba günü, 15:30'dan sonra mutlaka bir dalgalanma olacaktır ama bu dalgalanma belirlenen bant aralığını bozmayacaktır" diyerek uyarı yaptı.

"BÖYLE FIRSATLAR 40 YILDA BİR GELİR"
Altın fiyatları için Memiş, henüz riskin geçmediğini belirtti. 1895 ve 1860 dolar bant aralığını takip edeceğini söyleyen Memiş, "1952 dolar üstünde kapanış göremeyebiliriz" dedi. Gram altında ekran ile serbest piyasadaki makas aralığının yeniden açıldığını belirten Memiş'in tahmin ve yorumu şu şekilde:

"Dolar/TL kuru ve ons tarafı yatay seyrettiğinden gram altın da belli bir bant aralığında kalmayı sürdürüyor. Ancak gram altında mutlaka makas aralığına dikkat etmeli! Çünkü makas aralığı tekrar geri döndü.

Ekranda 1615 lira görülen gram altın, fiziki tarafta 1635 lira. 20-25 lira fark oluştuğunu önemsemek gerekiyor. 1550-1650 lira aralığı geçerliliğini koruyor. Yıl sonuna kadar hedefi 1750-1800 lira aralığı. Düşüşleri alım fırsatı olarak göreceğim ancak maliyet düşürmek için parite işleminden yararlanmalı.

Gram altın için ilk aşamada bin 550 lira demiştik, yıl sonuna kadar bin 750 direnç noktasını mutlaka test edilebilir diye düşünüyorum. Bu nedenle ileride de fırsatlar oluşacaktır. Ancak şu andaki piyasalar tabiri caizse 40 yılda bir gelecek bir duruma dönüştü.'' ifadelerini kullandı.