01 / 05 / 2024

Her tahmini tutan SGK uzmanı emekli ikramiyesi için rakam verdi! Ne 10 bin ne de 20 bin!

Her tahmini tutan SGK uzmanı emekli ikramiyesi için rakam verdi! Ne 10 bin ne de 20 bin!

Yaptığı tahminlerle dikkat çeken SGK Uzmanı İsmail Sevinç bu kez de emekli ikramiyesi için rakam verdi. Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak? 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın milyonlarca emeklinin adeta dört gözle beklediği emekli bayram ikramiyesinde artış için çalışmalara başladıklarını dile getirmesinden sonra emekli vatandaşlar da yeni ikramiyelerin ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

Yaptığı tahminlerle dikkat çeken SGK Uzmanı İsmail Sevinç emekli ikramiyesi için beklediği rakamı açıkladı. Eğer İsmail Sevinç'in yaptığı bu tahmin doğru çıkarsa emekliler üzülebilir. 

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü TV canlı yayınında yaptığı açıklamada milyonlarca emekli tarafından merkala beklenen emekli bayram ikramiyelerindeki artışa değindi. SGK Uzmanı İsmail Sevinç yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarından yola çıkarak, bayram ikramiyesi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Her tahmini tutan SGK uzmanı emekli ikramiyesi için rakam verdi! Ne 10 bin ne de 20 bin!

Emekli vatandaşların alacağı bayram ikramiyesindeki beklentilerini anlatan SGK Uzmanı İsmail Sevinç, 2018'de başlatılmış olan 1.000 TL'lik ikramiyenin zaman içindeki artışlarla 2023 yılında 2.000 TL'ye yükseltildiğini hatırlattı. İsmail Sevinç açıklamasında emekli ikramiyesi tutarı sabit rakam olduğundan değerinin zamanla azaldığını ve düzenli artışlar ile güncellenmesi gerektiğini belirtti.


EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

SGK Uzmanı İsmail Sevinç yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığı’nın maliyetleri dikkate alarak temkinli bir tutum sergilediğini düşündüğünü belirterek, emeklilere verilecek olan ikramiye için 2 ayrı seçenek olduğunu söyledi. Emekliler için 3 bin Türk Lirası ya da 5 bin Türk Lirası ikramiye verileceğini belirten Sevinç, bu seçenekler içerisinde 3 bin TL'nin daha güçlü bir ihtimal olduğunu dile getirdi ancak hiçbir artış yapılmazsa bu rakamın 5.000 TL'ye yükseleceğini kaydetti.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç yaptığı açıklamada aynı zamanda, kamuda düşük ikramiyeler ödendiğini ve en azından emekli ikramiyesinin bir maaş tutarında olması gerektiğine değinerek, açıklamasında emekli ikramiyesinin  10 bin Türk Lirası ya da 20 bin Türk Lirası gibi bir rakam olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Senetlerde zaman aşımı süresi nedir?

300 bin liranın faiz getirisi rekor kırdı! 300 bin TL 3 ayda ne kadar getiri sağlıyor!

Bankalardan sıfır faizli anında kredi imkanı! 


Geri Dön