Ekonomi

Herkes cüzdanında bu paraya baksın! Değeri asgari ücretten fazla! 

24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bastırılan hatıralık bir liralıklar şu an yüksek değere ulaştı. Darphane tarafından bastırılan bu paranın değeri herkesi şaşırttı. 1 lira olarak bastırılan bu para özel bir tasarımda olup şu an yüksek değere sahip olarak biliniyor

2018’de yapılan seçimlerden ardından darphane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hatıra parası bastırmıştı. 1 lira olarak bastırılan bu para özel bir tasarımda olup şu an yüksek değere sahip olarak biliniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sözcü Yazarı Yücel Arı, para ile ilgili bazı detayları paylaştı. İşte 1 lira görünümünde ancak özel tasarımıyla şu an yüksek değere sahip olan bu hatıra paranın detayları haberimizde…

2018’de özel olarak bastırılan 1 lira hakkındaki detaylar

Edinilen bilgilere göre darphane tarafından basılan bu liranın kaç adet olduğuna ve satıldığına dair bir iz yok. 2018’de bastırılan bu paranın değeri 1 lira iken şu anki değeri dudak uçuklatıyor. Dolar, altın, benzin ve kripto paralarla kıyaslanamayacak şekilde artan bu lira, oldukça değerli olduğunu ortaya koyuyor. Rekor kıran bir artışa sahip olan ve 2018 yılında 1 TL olarak basılan bu paranın görünüm özellikleri de dikkat çekiyor. 

Bakır, nikel ve çinkodan üretilen bu paranın tura kısmında saray kabartması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve 9 Temmuz 2018 tarihi yer alıyor. Diğer yüzünde ise 1 Türk Lirası yazısı yer alıyor. Darphanenin sınırlı sayıda bastığı bu paranın hatıra olarak sayılı kişilere hatıra olarak dağıtıldığı biliniyor. Bugünkü değeriyle hayrete düşüren bu para, her cüzdanda bulunamayacak kadar nadir bulunuyor. 

2018’de 1 lira değeri olan bu paranın günümüzdeki değeri 

Toplamda 50 bin adet bastırılan ve 2018 tarihinde 1 lira değeri olan bu para şimdiki değeriyle inanılmaz şekilde dikkat çekiyor. Paranın bir kısmı törene katılanlara dağılırken bir kısmını da diğer kişilerin aldığı biliniyor. İşte 2018 yılında 1 lira olan bu paranın değeri ikinci el piyasalarında bile oldukça yüksek. Şu anki değeri 8 bin 499 lira olan bu para, asgari ücretten bile fazla olduğu dikkat çekiyor. 

Evde para nasıl kazanılır? Evde para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir

VakıfBank ihtiyaç kredisi veriyor mu? VakıfBank kaç para ihtiyaç kredisi veriyor?

İslam Memiş'ten kritik uyarı! Bunu sakın yapmayın! İşte yatırımcının yeni yol haritası