04 / 10 / 2024

Herkes Marmara için uyarırken, o deprem araştırmacısı 'Hepsinden daha tehlikeli diyerek' bu faya dikkat çekti!

Herkes Marmara için uyarırken, o deprem araştırmacısı 'Hepsinden daha tehlikeli diyerek' bu faya dikkat çekti!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Marmara'da hep kuzey ve güney kola dikkat çekildiğini oysa batı Karadeniz ıstıranca fayının hepsinden daha tehlikeli olduğunu belirtti.




Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde toplamda 11 ili etkileyen ve Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden sonra adeta beşik gibi sallanmaya başladı. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve Kahramanmaraş depremlerden sonra uzmanlar da peş peşe deprem uyarıları yapmaya başladı. 

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt  resmi sosyal medya hesabı https://x.com/QuakeResearche üzerinden üzerinden yaptığı paylaşımda Marmara'da hep kuzey ve güney kola dikkat çekildiğini oysa batı Karadeniz ıstıranca fayının hepsinden daha tehlikeli olduğunu belirtti.


Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

Marmara'da hep kuzey ve güney kola dikkat çekiyorsunuz oysa batı Karadeniz ıstıranca fayı hepsinden daha tehlikeli. 544 yılında 7,5'lik deprem üretmiş ve Karadeniz tarihinde 22 ayrı tsunami olayının bir tanesini oluşturmuştur. Batı Karadeniz fayı başlı başına kırılırsa daha ciddi bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Marmarayı Karadeniz'de olabilecek bir depreme karşı hazırlayın!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt’ün paylaşımına şu yorumlar geldi

TOKİ’den Kocaeli ve Tekirdağ’a 2 bin 156 konutluk 6 yeni proje geliyor!

İstanbul'da 4 kişilik ailenin ortalama yaşam maliyeti 71 bin 431 TL! 

KENT Etiler Mesa Rezidans satışta!


Geri Dön