27 / 04 / 2024

Herkes merak ediyordu, TOKİ’den açıklama geldi: İstanbul'daki İlk Evim Arsaları ne zaman teslim edilecek?

Herkes merak ediyordu, TOKİ’den açıklama geldi: İstanbul'daki İlk Evim Arsaları ne zaman teslim edilecek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ‘İlk Evim Arsa’ ve ‘İlk İş Yerim’ kampanyası için başvurular 10 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında kabul edilmişti. Peki İstanbul'daki İlk Evim Arsaları ne zaman teslim edilecek? İşte yüz binlerce kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı...



Mega kent İstanbul'da yüz binlerce kişinin başvuru yaptığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ilk evim arsalarının hak sahipleri belli olmuştu. Paylaşılan detaylara göre  TOKİ  İstanbul müstakil arsa kuralarında adı çıkan vatandaşlar bir taraftan TOKİ arsa yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırırken, bir taraftan da TOKİ müstakil arsa yerleri hangi ilçelerde? sorusunun yanıtlarını araştırıyor. Peki İstanbul'daki İlk Evim Arsaları ne zaman teslim edilecek? 

İSTANBUL İLK EVİM ARSALARI NE ZAMAN VERİLECEK?

X üzerinden bir vatandaş mega kent İstanbul'daki ilk evim arsalarının ne zaman verileceğini sorusunu sordu. Bu soruya Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından şu yanıt verildi: “Projenin imar planı çalışmaları devam etmekte olup süreç tamamlandığında "Arsa Belirleme Kura Takvimi" web sitemizden yayımlanacak ve kura tarihleri için sms ile bilgilendirme yapılacaktır.

Sözleşme aşamasına geçildiğinde gerekli bilgilendirmeler TOKİ’nin resmi internet sitesi http://toki.gov.tr yayımlanacak olup konuyla ilgili gerekli açıklama da buradan yapılacaktır.

Ayrıca, ada/parsel/bölge bilgileri belirlenen vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden sorgulama gerçekleştirebilecektir. Vatandaşlarımızın bu konudaki duyuru ve ilanları takip etmesi ve mağduriyet yaşamamaları adına iletişim bilgilerini güncel tutmaları gerekmektedir.”

İSTANBUL’DA TOKİ MÜSTAKİL VE MÜŞTEREK ARSA YERLERİ NEREDE ŞUBAT 2024?

X üzerinden bir vatandaş da geçtiğimiz aylarda ‘İstanbul müstakil arsaların konumu nerede olduğunun bilgisini açıklarmısınız?’ sorusunu sormuş ve bu soruya TOKİ’den İstanbul’da müstakil arsa yerlerinin nerede olacağına ilişkin iki ilçenin adı paylaşılmıştı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sosyal medya üzerinde verilen yanıtta şu ifadelere yer almıştı: “İstanbul ilindeki müstakil ve müşterek arsa üretim bölgelerinin Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde olması planlanmaktadır. Halihazırda bu alanların, mülkiyet ve imar planlama işlerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Takipte kalarak bilgi edinebilirsiniz."

 

Borsa İstanbul’da 2024’te halka arz olacak şirketler!  İşte SPK’dan onay bekleyen 40 şirket!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!


Geri Dön