Ekonomi

Herkes merakla bekliyordu! Sonunda kırmızı ete indirim geldi

2023'te de çıkışı devam eden et fiyatları Ramazan ayında da devam etti. Bu artıştan sonra, beklenen indirim nihayet gerçekleşti ve et ücretleri 199 TL'ye üştü. Bu durumda kuşbaşı ve kıyma ücretlerinde düşme görüldü. İNDİRİM HABERİNİN MÜJDESİ VERİLDİ Türkiye'de meydana gelen enflasyon ve hayat pahalılığının akabinden, Ramazan ayında et ücretlerinde hissedilir derecede yükselişler yaşandığı hatırlatıldı ve etiketlerde her hafta değişiklikler olurken, kuşbaşı et ve kıyma ücretlerine indirim yapılacağı ilan edildi

Et ve Süt Kurumu (ESK), et ücretlerini indirmeye yönelik önlemler almaya sürdürüyor ve son dönemlerde marketlerde ve kasaplarda ücreti süratle çıkan et ürünlerinin ücretleri, yapılan ayarlamalarla düşmeye başladı.

İNDİRİM HABERİNİN MÜJDESİ VERİLDİ

Türkiye'de meydana gelen enflasyon ve hayat pahalılığının akabinden, Ramazan ayında et ücretlerinde hissedilir derecede yükselişler yaşandığı hatırlatıldı ve etiketlerde her hafta değişiklikler olurken, kuşbaşı et ve kıyma ücretlerine indirim yapılacağı ilan edildi.

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, düşük maliyetli et satışları için gerekenlerin yapılmayı devam ettiğini söyledi ve indirimler uygulanmaya başlandı.

Ankara Gıda ve gereksinim Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER)'nde faaliyet gösteren marketlerde, bu hafta itibari ile karkas et gereksiniminin karşılanacağı söylendi. Ücretler dengelenene kadar önlemlerin devam edeceği söylendi. İstanbul'da da benzer bir sistemin uygulandığına işaret edildi.

AÇIKLAMA GERÇEKLEŞTİ

Ankara'da 500'den çok mağazada hizmet veen Ankara PERDER, et ücretlerindeki yükselişe karşı yapılan yeni düzenleme ile daha uygun ücretlerde et satışları gerçekleştireceğini söyleyerek, Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan bir açıklama yaptı. Gülhan, İstanbul'da yapılan müdahalenin isabetli olduğunu söyleyerek, alım gücü düşük vatandaşlara katkı sağlamak ve et ücretlerini dengelemek açısından önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Herkes merakla bekliyordu! Sonunda kırmızı ete indirim geldi

190 LİRAYA KADAR İNİYOR

Ankara'da et satışlarının başlamasıyla beraber, karkas ücretlerinin 200 TL'nin altına ineceğine inandıklarını söyledi. Ankara halkının yapılan yeni düzenleme sonrasında 190 TL'den kıyma ve 210 TL'den kuşbaşı et satın alma avantajı yakalayabileceği söyledi. Son zamanda ciddi şekilde artan et ücretlerine yönelik atılan adımlarla vatandaşlar, ete daha uygun ücretlerle ulaşabilecekler. Ülkenin tümünde benzer yeni adımların atılması öngörülüyor.

Özetle, Ramazan ayında et ücretlerindeki ani yükselişin arkasından, Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) aracılığı ile atılan adımlar sonucu et ücretlerinde indirim gerçekleşti. Bu vesile ile kuşbaşı ve kıyma ücretlerinde düşüş meydana geldi ve vatandaşlar daha uygun ücretlerle et satın alabilecekler.

Ankara ve İstanbul'da yapılan düzenlemelerin, düşük gelirli vatandaşlara destek vermiş ve et ücretlerinin dengelemesi bakımından büyük önem taşıdığı söylendi. Ankara halkının, yapılan yeni düzenleme vesilesi ile 190 TL'den kıyma ve 210 <tl'DEN kuşbaşı et satın alma imkanı bulabileceği ifade edildi. Fiyatlar dengelenene kadar alınan önlemlerin süreceği söylendi.

Yapılan bu düzenlemelerin Türkiye'de de uygulanması ve et ücretlerinde dengelenme sağlanması hedeflenmektedir. Böylece, et fiyatlarındaki ani artışların önüne geçilmesi ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla et tüketebilmesi amaçlanmaktadır.

Arkadaşını davet et o da kazansın sen de! Yapı Kredi'den çılgın kampanya 

Bu sefer kaçıran çok üzülür! Akbank o kampanyayı yine başlattı! Acele edin 1500 TL'yi alın

Dolar korkusu bakın ne yaptırdı! 1 doların geleceği seviyeyi duyanlar oraya akın etti