Genel

Herry, AVM'den vazgeçti, termal otele yöneldi

Kadın giyim markası Herry'nin sahibi Selami Sarı, 20 milyon dolar yatırımla Bursa Çekirge'de termal otel açıyor

Alışveriş merkezi yatırımlarının revaçta olduğu dönemde, AVM yapmak için aldığı araziyi, otel yatırımına çevirmeye karar verdiklerini söyleyen Sarı, 'Arazimizde 75 derece sıcak su bulunuyor. AVM yapsak yazık olacaktı. Zaten alışveriş merkezi yatırımları da eskisi gibi revaçta değil' diye konuştu. 1200 odalı otelin 2010 Nisan ayında açılması planlanıyor.

BALKONLARDA JAKUZİ
Selami Sarı, Bursa Çekirge'deki otelin dünyanın en iyi 100 mimarı arasında gösterilen Metin Hepgülen tarafından tasarlandığını belirterek, 'Hepgülen değişik bir stil kullandı. 120 odalı otelin bazı odalarının balkonlarında çok farklı ahşap küvetler olacak. Konuklar, balkonda jakuzi keyfi yapacaklar' dedi. Sarı, 3 bin metrekare SPA'sı bulunan otelde 600 metrekarelik de VIP SPA ve 4 bağımsız hamam bulunacağını ifade etti. 

11 yeni mağaza açacak
5'i yurtdışında 65 mağazası bulunan Herry, krizde de yatırımlarını sürdürüyor. Malatya, Eskişehir ve Mersin'de yeni mağazalar açacaklarını ifade eden Sarı, 2009'da toplamda 11 yeni mağaza açmış olacaklarını da belirtti.

Şenay Büyükköşdere/Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Şifalı suyla balkonda banyo keyfi yaptıracak

Herry mağazalarının sahibi Selami Sarı, Bursa'da başladığı AVM inşaatına bodrum kat izni verilmeyince binayı otele dönüştürme kararı aldı
Bu yılın stratejisini 'optimum kâr varsa mağaza açarım' olarak belirleyen Herry mağazalarının sahibi Selami Sarı, 65 olan mağaza sayısını bu ay 70'e çıkarıyor. Sarı, perakendedeki büyümesinden cesaretlenmiş olacak ki bir de alışveriş merkezi (AVM) işini deneyeyim demiş. Ama evdeki hesap çarşıya uymamış. Üç yıl önce Bursa'da Çekirge Kültür Parkı'nın bitişiğindeki arazide AVM yatırımına karar veren Sarı, temelini attığı binaya bodrum kat yapma izni alamayınca AVM planından vazgeçmiş. 75 derece sıcak su bulunan arazide termal otel yapma kararı alan Sarı, oteli 2010 Nisan ayında açmayı planladıklarını söylüyor.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

"Binaya bodrum kat yapma izni vermediler. Böyle olunca AVM için çok küçük kalacaktı, biz de hazır sıcak suyumuz da varken termal otel yapma kararı aldık" diyen Sarı, otelin içinde 3 bin metrekare SPA alanı olacağını belirtiyor. 20 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen, 120 oda kapasiteli otelde VIP SPA'lar da olacak. İsteyen müşteri kına gecesi ya da gelin hamamı gibi özel organizasyonlar için bu SPA'ları kapatabilecek. Otelin en önemli özelliklerinden biri de bazı özel odaların balkonlarına kurulacak ahşap küvetler olacak. Misafirlar açık havada banyo yapacak

Pınar ÇELİK/Sabah