18 / 05 / 2024

Herry, otel ve fabrikayı aynı binada açacak!

Herry, otel ve fabrikayı aynı binada açacak!

Bayan giyimin önemli temsilcisi Herry ilginç bir yatırıma imza atıyor. Şirket, Trabzonda eski Tekel deposunun yarısını otel, yarısını fabrika haline getiriyor



Bayanlara yönelik hazır giyim markası Herry, ilginç bir yatırıma imza atıyor. 24 yıl  önce kurulan ve sadece 34-40 beden arasında üretim yapan Herry, 2 yıl önce Trabzon Akçaabatta kiralama yoluyla satın aldığı Tekel deposunun yarısını otel yarısını fabrika haline getirecek. Herry Başkan Yardımcısı Burak Köseoğlu, otel ve fabrika için toplamda 7 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını ifade etti. Köseoğlu, bu ilginç yatırımın hikayesini şöyle anlattı: 2 sene önce Herrynin Yönetim Kurulu Başkanı Selami Sarı şu anki fabrikamızın olduğu yeri, eski Tekel deposunu, kiralama ile satın alıyor. Selami Bey oraya kendi ilinde istihdam yaratmak, özellikle bayanlara iş imkanı sağlamak için sıcak bakıyor. Sonra yerel yönetimde vali ve belediye başkanı arasında 2 ayrı fikir oluşuyor. Bir taraf fabrika yapılıp istihdam yaratılmasını isterken diğer taraf Akçaabat ve Trabzonda mevcut otel sayısının az olması nedeniyle otel yapılmasını istiyor binanın. Selami Beyin fikri ile dünyada başka örneği olmayan ilk 3 katı üretim tesisi diğer 3 katı otel olan bu proje başladı.

Otelin 70 odalı olacağını belirten Köseoğlu, oteli sonbaharda açmayı hedeflediklerini ifade etti. Çalışan sayısının bin kişi olduğunu belirten Köseoğlu, yurt içinde 80, yurtdışında 12 tane mağazaları bulunduğunu belirtti. Köseoğlu, 2011 yılında toplam mağaza sayılarına 12 tane daha eklemeyi hedeflerdiklerini ifade etti. Bu yıl içinde yüzde 20 büyüme hedeflediklerini kaydeden Köseoğu, otel yatırımları hariç sadece Herry olarak 2010 cirolarının 40 milyon doların üzerinde olduğunu 2011de ise 50 milyon doları geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bursaya Divan oteli açılacak

İnşaat sektöründe yeni yatırımlarının da olacağını kaydeden Köseoğlu Tekstildeki patronlar genelde turizm ve inşaat sektöründe olur. Selami Beyin  Trabzondakinden daha enteresan fikirleri var diye konuştu. Bu yıl içinde 25 milyon dolarlık bir yatırımla başka bir turistlik yatırım daha yaptıklarını ifade eden Köseoğlu haziranda açılacak olan yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine kurulu,  kendi bünyesinde termal su bulunan, 120 odalı Bursa Divan Otelinin yapımının kendilerine, işletmesinin ise Koç Grubuna ait olacağını belirtti. 

34-40 BEDEN ARASINDA BAYAN HAZIR GİYİMİ ÜRETİYOR

Herryman ile erkek giyimine de giriyor

ŞU anda sadece bayan hazır giyim üzerine üretim yaptıklarını belirten Köseoğlu, 2012de Herrynin Herryman adı altında ayrı bir markasının da olabileceğini söyledi. Köseoğlu Herry aslında erkek giyime başladı fakat direkt mağazalarda satış yapmıyoruz. Deneme aşamasındayız ve isteyen bayilere kısıtlı miktarda ürün gönderiyoruz. Slim fit çalışıyoruz genellikle, erkekte de bunu yapabiliriz diye konuştu. Öte yandan yurtdışından gelen bir İngiliz müşterinin önerisi üzerine ismi koyulan Herrynin içinde Misist ve Goose markaları da yer alıyor. Misistte hızlı tüketilen ve daha uygun fiyatlı ürünler bulunuyor. Daha genç bir gruba hitap eden marka, Herry mağazaları içindeki deneme çalışmaları sonrasında bağımsız mağazalarını gelecek ay açacak. Goose ise kız çocuklara butik tarzı üretim yapan bir marka olarak ön plana çıkıyor.
Star/Ayşe Ekin Gündüz


Geri Dön