İhale

HES projeleriyle ilgili itirazlar ÇED raporları konusunda!

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, vatandaşların HES projeleriyle ilgili itirazlarının, ÇED raporları konusunda olduğunu söyledi

Vali Salihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı bölgeye HES yapılmasına itiraz eden vatandaşların yargıya başvurduğunu ifade ederek, kamusal ve bireysel menfaatlerin zaman zaman çelişmesine rağmen yargının vereceği kararların uygulanacağını belirtti.

Gümüşhane'de çok sayıda HES yapılması için tesis kurulduğunu vurgulayan Salihoğlu, şöyle devam etti:
"Vatandaşların itiraz ettiği konu verilen Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) raporu konusunda oluyor. Bu rapora itiraz eden vatandaşlar idari yargıya başvuruyor. İdari yargı da bu konuda bizim savunmamızı istiyor. Şu ana kadar HES'lerle ilgili olarak iki tane yargıya intikal eden konu geldi. Onlarla ilgili Trabzon Bölge İdare Mahkemesi vatandaşların dilekçesini bize göndererek savunmamızı istedi. Biz de gerekli savunmamızı yaptık. Bundan sonraki süreç mahkemenin vereceği karara bağlıdır."

Konuyla ilgili olarak kentte yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Salihoğlu, "Yaptığımız toplantılarda vatandaşlar bilgilendiriliyor ve ona göre yetkili kuruluşlar ÇED raporlarını veriyorlar. Tabi ki, halkımızın da itirazları oluyor ve bunları da doğal karşılamak gerekiyor. Ancak bu süreç hukuki bir süreçtir. Ne oluyor, neler yaşanıyorsa kayıt altına alınıyor" dedi.
AA