Ekonomi

Hesaplara 2.354 TL para yatırıldı! Paranızı ATM veya PTT’den hemen alabilirsiniz!

Evde bakım maaşı alan vatandaşların hesaplarına ödemeler yatırılmaya başlandı. Evde bakım maaşı kapsamında yüz binlerce kişinin hesabına 2354 TL geçtiği belirtildi. Paranızı ATM veya PTT’den hemen alabilirsiniz...     Bu kapsamda ödemeler ay sonu beklenmeden hesaplara yatırıldı

Evde bakım parası alan vatandaşların heyecanla beklediği ödemeler yapılmaya başlandı ve Bakan Yanık'ın açıklamalarına göre ödemeler 20 Mayıs’ta tamamlandı. 
 
Bu kapsamda ödemeler ay sonu beklenmeden hesaplara yatırıldı. İhtiyaç sahipleri başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirken hak sahipleri aynı sayfa üzerinden ödemelerini kontrol edebiliyorlar. Bunun yanı sıra ödemeler Ziraat Bankası üzerinden SMS ile de sorgulanabiliyor. 

2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım parası 2.354 TL olarak yatırıldı. Yani Mayıs ayı için ödemeler hesaplara 2.354 TL olarak aktarıldı. Bilindiği gibi evde bakım maaşlarının ödemesi her ayın 15’inde başlıyor ve ay sonuna kadar ödenmeye devam ediliyor. 

MAAŞLAR NASIL SORGULANACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın E-Devlet kapısı üzerinde yer alan sayfası üzerinden evde bakım maaşı ödeme bilgileri görüntülenebiliyor. Evde bakım maaşı ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.  

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar ise, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar.

Benzin ve motorine zam gelecek mi? 23 Mayıs 2022 son dakika akaryakıt fiyatları!

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

Tarımsal destek ödemeleri başladı! T.C. kimlik numarasının sonu 0, 2 ve 4 olanlar hesaplarınızı kontrol edin!