Kent Haberleri

Hesaplara peş peşe 1.250 TL yattı! PTT'ye giden paraları hemen çekecek! Sakın kaçırmayın!

Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yattı. PTT'ye giden paraları hemen çekecek... Bu ödemeleri sakın kaçırmayın...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar 2,8 milyon tekil haneye 9,2 milyar Türk Lirası destek sağladıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Temmuz ayında başlayan ödemelerin, her ay düzenli bir biçimde hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığına değinen Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'nın ilk ödeme döneminde 831 bini aşkın haneye 427,9 milyon lira ödeme yaptıklarını söyledi.

Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yattı. PTT'ye giden paraları hemen çekecek... Bu ödemeleri sakın kaçırmayın...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir sonraki ödeme dönemimizde 1,6 milyon hanemize 883 milyon lira tutarında destek verirken, ödeme tutarını 850 - 1250 TL olarak artırılan destekle 2 milyondan fazla haneye 1 milyar TL'yi aşan tutarda ödeme yaptıklarını söyledi. Bakan Yanık, son olarak aralık ayı içinde 2,8 milyon haneye 3,6 milyar TL destek verdiklerini belirtti.

Verilen detaylara göre, Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına dahil edilen "Çocuk Desteği" ile hanelerin çocukları için harcayacakları giderleri azaltmayı da hedeflediklerini de dile getirdi.

Merakla beklenen "Çocuk Desteği" ile hanelere 350 ila 650 lira arasında ilave ödeme yaptıklarını da kaydeden Bakan Derya Yanık, bu kapsamda hanelere aralık ayına ilişkin 862 milyon TL destek sağladıklarını belirterek, böylelikle bugüne kadar Türkiye Aile Destek Programı'mızdaki Çocuk Desteği ile hanelere 1,6 milyar TL ilave destek verdiklerini söyledi.

BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Derya Yanık, kapsamını genişleterek, bütçesini 40 milyar liraya çıkardıkları desteğe başvuruların e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla devam ettiğini müjdeledi.

Bakan Yanık, başvuru sonrası yapılan inceleme neticesinde program özelinde belirlenen genel şartları taşımaları hanede kişi başına düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3/1'nin altında olduğunun tespiti ve bağlı bulunan SYDV mütevelli heyetinin de uygun bulması sonrasında vatandaşların bu yardımdan yararlanabileceğini kaydetti.

AİLE DESTEK ÖDEME TUTARLARI 2022

Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir;

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri / 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL,

911,15 TL üzeri / 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 TL,

1372,30 TL üzeri / 1833,45 liradan az olanlar: 850 TL.

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

Fiat Egea Hatchback'e tam 40 bin liralık son dakika indirimi geldi! Sakın kaçırmayın! İşte 23 Aralık 2022 fiyat listesi!

1 Ocak 2023 emekli zammı bir bir hesaplandı! En düşük maaşı duyanlar resmen zil takıp oynadı! Hemen bakın