Kent Haberleri

Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak! Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi! Bu paraları almayı sakın unutmayın!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası ödemeleri arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak. Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi... Bu paraları almayı sakın unutmayın... Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, evde Bakım aylığı ödemeleri e- devlet üzerinden de sorgulanıyor

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım maaşı ödemelerinin yatıp yatmadığı arama motorlarında da sıklıkla araştırılıyor. 

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, evde Bakım aylığı ödemeleri e- devlet üzerinden de sorgulanıyor. Verilen bilgiye göre, TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılan sistemin arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp arama butonundan aramalarınızı yapabilirsiniz. Daha sonra sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar çıkıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunan kısımdan tüm gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası ödemeleri arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak. Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi... Bu paraları almayı sakın unutmayın...

EVDE BAKIM PARASI KISA MESAJ İLE NASIL SORGULANIR?

Pek çok kişi tarafından merak edilen detaylara göre, evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapabilmek için telefonlarının kısa mesaj özelliğini kullanabiliyor. Evde bakım desteği ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, kişisel cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4747’e kısa mesaj atarak öğrenebiliyor. Yine aktarılan son dakika bilgilerine göre, kısa mesaj göndermeniz durumunda 1 kısa mesaj ücreti operatörünüz tarafından faturanıza yansıtılır.

6 ARALIK 2022 EVDE BAKIM PARASI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Verilen bilgiye göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15 - 31 arasında ilgili hesaplara yatırıyor.

EVDE BAKIM MAAŞINI NASIL ALABİLİRİM?

Evde bakım maaşından yararlanabilmek için rapor dışında bir diğer gerekli detay da gelir durumu olarak belirtiliyor. Merakla beklenen Asgari ücret zamları, evde bakım parası alacakların belli olmasında etkili oluyor. Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, bu sene hanedeki kişi başına düşen gelirin 2 bin 835 Türk Lirası'nın altında olması şartı bulunuyor. Evde bakım parası ödemelerinden yararlanabilmek için rapor almadan önce oturulan yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılması gerekli.

Yapılan başvurular 30 gün içinde sonuçlandırılıyor. Ödeme sorgulamaları, e-Devlet üzerinden ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak gerçekleştiriliyor. 

Garanti bayram ettirecek kampanyasını az önce açıkladı! Kimliğini kapan 6 bin lirayı almaya koştu! Hemen siz de bakın

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 1 Ocak zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaşı duyanın ağzı kulaklarına vardı! Hemen bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak zammı tek tek hesaplandı! Rakamı görenin ağzı 1 karış açık kaldı