Kent Haberleri

Hesaplarınızı hemen kontrol edin. Paralar hesaplara geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan vatandaşlar paraların hesaplara geçip geçmediğini merak ediyor. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı... Bu nedenle milyonlarca çiftçi destek ödemelerinin hesaplara geçip geçmediğini internetten kontrol ediyor

Çiftçiler destek ödemelerine büyük ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle milyonlarca çiftçi destek ödemelerinin hesaplara geçip geçmediğini internetten kontrol ediyor. Destek ödemeleri hakkında flaş gelişmeler de yaşandı. İşte detaylar... 

 

Peki asgari ücret tahmini nasıl? Zam maaşlara ne şekilde yansıyacak?  Tüm bunları ise  Muhammet Bayram ve Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, Yanıtladı.

Ünlü Ekonomist Bayram şunlara değindi:" Burada önemli olan husus asgari ücretin 500 dolar şeklinde ve ortaya çıkan son altı aylık enflasyon sonuçlarıdır. Buna ilaveten de diğer husus ise cumhurbaşkanının kamudaki işçi grubuna sağlamış olduğu % 45 zam değeridir. " şeklinde yanıt verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de Twitter hesabı üzerinden yapılan destek ödemeleri ile ilgili paylaşımda bulundu. Bakan Kirişçi, 197 milyon 283 bin 150 TL’lik tarımsal destek ödemelerinin hesaplara aktarılacağını belirterek, “Hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçiler için sağladığ

Yağlı tohumlu bitkiler desteğinin 43 milyon 28 bin 44 TL,

Lisanslı depoculuk desteğinin 36 milyon 503 bin 165 TL,

Sertifikalı tohum üretim desteğinin 18 milyon 942 bin 163 TL,

Hayvan gen kaynakları desteğinin 717 bin TL,

Mazot ve gübre desteğinin de 614 bin 708 TL olduğu açıklandı.

birçok destek ödemesi hesaplara aktarılmaya devam ediyor. Çiftçilerin maddi yükünü azaltmak ve tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla sunulan bu destek ödemeleri mazot ve gübre desteği, hayvan gen kaynakları desteği, yağlı tohumlu bitkiler desteği başta olmak üzere çeşitli kalemlerde çiftçilerin hesaplarına aktarılmaktadır.

Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi 197 milyon 283 bin 150 TL’lik destek tutarlarının hesaplara aktarıldığını belirtti. Tarımsal destek tutarları şu şekildedir:

Hububat, baklagil ve dane mısır desteğinin 48 milyon 992 bin 707 TL,