Toki

Heyecanlı bekleyiş! TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ arsa kura çekimi hangi gün yapılacak?

TOKİ arsa kura sonuçları, 15 Kasım günü tamamlanan başvurulardan sonra gündeme geldi. Noter huzurunda yapılacak TOKİ arsa kura çekiminin ardından müstakil ve müşterek arsalar yeni sahibine kavuşacak.Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde hayata geçirilecek 2+1 ve 3+1 konutların kuraları il il çekilmeye başlandı

TOKİ arsa kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde hayata geçirilecek 2+1 ve 3+1 konutların kuraları il il çekilmeye başlandı. Bu kapsamda arsa başvurusu yapanlar arsa kuralarına kilitlendi. TOKİ arsa kura çekimi ise noter huzurunda canlı olarak yayınlanacak ve arsa sahibi olmaya hak kazanan isimler liste ile ilan edilecek. 

TOKİ ARSA BAŞVURU SÜRESİ TAMAMLANDI!

10 Ekim Pazartesi günü başlayan TOKİ arsa başvuruları için son tarih 7 Kasım olarak belirlenmiş ancak süre 15 Kasım'a kadar uzatmıştı. TOKİ arsa başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Peki,  TOKİ arsa kura çekimi ne zaman yapılacak? 2022 TOKİ arsa kura çekimi hangi gün yapılacak? İşte detaylar...

TOKİ ARSA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

TOKİ 2022 arsa kura çekimi tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat bakanlık açıklamasında, Mart 2023’ tarihine kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

TOKİ ARSA ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı ise 9 senede tercihe göre aylık ya da yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenecek.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarihtir.

Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde 9 senede 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebililecek.

Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da senelik sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecek.

HAK SAHİPLİLİĞİ SONRASI TAHSİS SÜRECİ

Hesaplara her ay 1250 lira yardım parası yatacak! Aralık ayı aile destek ödemesi yattı mı?

TOKİ kura takvimi güncellendi! İller art arda belli oldu! İşte 6-11 Aralık 2022 yeni TOKİ çekiliş takvimi...