18 / 05 / 2024

Hilltown AVM için dikkat çekici karar! Önce ceza ardından plan tadilatı! 

Hilltown AVM için dikkat çekici karar! Önce ceza ardından plan tadilatı! 

Rönesans Holding’e ait olan ve İzmir'de yer alan Hilltown Alışveriş Merkezi'nin bahçesindeki izinsiz yapıları yasal hale getirmek için yaptığı imar planı değişikliği daha önce reddedilmesine rağmen yeniden Karşıyaka Belediyesi’nin gündemine getirildi.




Rönesans Holding’e ait Altunizade Gayrimenkul Şirketi’nin bünyesinde yer alan  İzmir  Karşıyaka'daki Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi'nin imar planı değişikliği yeniden Karşıyaka Belediyesi’nin gündemine geldi. Egedesonsöz'den Metehan Ud imzalı habere göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde de gündeme gelen değişiklik meclis üyeleri tarafından İmar Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle geri çevrilmişti. Söz konusu plan değişikliği yeni başkan Behice Yıldız Ünsal döneminde yeniden masaya yatırılacak. Paylaşılan detaylara göre tapuda Şemikler Mahallesi’ndeki 26024 ada 1 parsel üzerine kurulu olan Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi'nin mevcut kullanım ve yapılaşma koşulları değişmeksizin, taşınmazın kuzey cephesindeki yapı yaklaşma sınırının düzenlenmesi talep ediliyor. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile beraber hali hazırdaki planda yer almayan kimi yapıların yasal hale getirilmek istendiği belirtilid. Söz konusu önerge, İmar Komisyonu’na gönderilirken son kararı da Karşıyaka Belediyesi Meclisi üyeleri verecek. 

3 KEZ CEZA 

Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi'nin imar planları Karşıyaka Belediyesi’nde yeniden ele alınacakken belediyenin söz konusu alışveriş merkezine 3 defa ceza kestiği belirtildi. Karşıyaka AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Adem Öztürk'ün verdiği detaylara göre, Hiltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi'ne 3194 İmar Kanunu’na muhalefetten ilk olarak 9 Ocak 2024'te 7 milyon 770 bin 42 TL 6 kuruş, daha sonra 14 Mart 2024 tarihinde 17 milyon 62 bin 953 Türk Lirası ve son olarak da 2 Mayıs 2024'te 29 bin 917 30 kuruş Türk Lirası para cezası kesildi.

Hilltown AVM için dikkat çekici karar! Önce ceza ardından plan tadilatı! 

İZİNSİZ YAPILARA KILIF UYDURMA 

Karşıyaka AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Adem Öztürk cezaların kesilme sebepleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Normalde Hiltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi, imar planındaki hakkından daha çok inşaat hakkı kullanmış. Bunun üstüne üstelik yapı yaklaşma mesafelerine kafeler yapmışlar. Söz konusu bu kafeleri tabiri caizse kılıfına uydurmak yani ruhsatlı hale getirmek amasıyla böyle bir plan tadilatı yapıyorlar. Bahçe mesafelerini kaldıracaklar daha sonra kafeleri ruhsat almak için başvuru yapacaklar fakat kafeler kaçak inşaat kapsamına girdiği için ve imarlı bir yapı olmadığı için İmar Kanunu’na muhalefetten bu cezalar kesildi.” diye konuştu.

TEMCİT PİLAVI GİBİ 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada imar planlarının bir defa daha meclis gündemine getirilmesi ile ilgili de değerlendirmeler yapan Öztürk “Geçmiş dönem reddetmiş olduğumuz halde enteresan bir biçimde yeniden gündeme getirildi. Söz konusu bu önerge reddedilmesine rağmen, CHP’li meclis üyelerin de reddine rağmen yeniden gündeme getirildi. Bunu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze sundular. Ben son mecliste söz aldım ve bu konunun gündeme dahi alınmamasını, görüşülmemesine dair gerek olmadığını ve reddedilmesi gerektiğini belirttim fakat onlar oy çokluğu ile gündeme aldılar. İmar Komisyonu’nda bu ay görüşülecek. Biz yine ret oyu vereceğiz fakat CHP’li üyeler kabul derse oy çokluğu ile geçecek. Zaten önceki plan fazla yapılaşma olduğu ve yapı yapılamayacak bahçeye yapı yaptığı için reddedilmişti. Bu benim özel çabalarım sonucunda geri çevrildi. O cezayı ödememek için yeniden plan tadilatı yapıldı” dedi.

 

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail basınında: İnşaattaki yavaşlama, daire arzında azalmaya yol açacak!

Tapu ve Kadastro duyurdu! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak...

120 ay 2 milyon TL konut kredisi faiz, taksit ve geri ödeme planı nasıl? Banka banka konut kredisi oranları...


Geri Dön