05 / 05 / 2024

Hilton Bakü Oteli, tamamen Türk eli değen ilk otel!

Hilton Bakü Oteli, tamamen Türk eli değen ilk otel!

Azerbaycanın başkenti Baküde yatırımı ISR Holding tarafından gerçekleştirilen Hazar Denizi manzaralı beş yıldızlı Hilton Bakü Oteli Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin katıldığı törenle açıldı



Yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla Koray Yapı Endüstrisi ve ISR tarafından yapımı gerçekleştirilen Bakü Hilton, Türk müteahhitleri tarafından yapılan ilk otel olma özelliği taşıyor.

4 ay önce tamamlandı

Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeynel Abidin Erdoğan, 2009 başlarında yapımına başladığımız 5 yıldızlı Bakü Hilton, programından 4 ay önce tamamlanarak Türk müteahhitlik sektörünün başarılarının devamına katkıda bulundu diye konuştu.

309 oda bulunuyor

Bakü Hiltonun, şehrin ticaret merkezinin tam kalbinde, Bakü Havalimanına 30 kilometre uzaklıkta, Hazar Denizi sahil şeridinde yer aldığını ifade eden Zeynel Abidin Erdoğan, şunları söyledi: İki bodrum kat ve zemin dahil 25 kata sahip olan Bakü Hilton, 2 bin 871 metrekare zemine oturuyor. Toplam inşaat alanı 48 bin 100 metrekare olan otel 309 odaya sahip. Bakü Hilton Otelinin ikinci ve üçüncü katları toplantılar ve sergi fonksiyonalarını karşılamak için tasarlandı. 1000 metrekarelik geniş bir fuaye fonksiyonuna sahip olan bu katta, toplam 553 metrekarelik toplantı salonları ve 650 metrekarelik ve 600 kişi kapasiteli bir balo salonu bulunuyor. Otelin dördüncü katı ise teknik kat olarak tasarlandı.

Azerbaycan bayrağı

Zeynel Abidin Erdoğan, Bakü Hilton Otelinin en büyük özelliklerinden birinin de binanın dış cephesinin geceleri Azerbaycan bayrağının renkleri ile aydınlatılarak ayrı bir görünüm kazanması olduğunu vurguladı.
Hürriyet


Geri Dön