24 / 05 / 2024

Hilton ikinci resort otelini Türkiye'de Paris'le açıyor

Hilton ikinci resort otelini Türkiye'de Paris'le açıyor

Hilton Grubu'nun Avrupa'daki ikinci franchise resort oteli Dalaman'da açılıyor.



Hilton Grubu'nun Avrupa'da Portekiz'den sonra ikinci franchise resort oteli Dalaman'da 100 milyon euro yatırımla Mayıs'ta açılıyor. Projenin Türkiye tanıtımı için Paris Hilton'u getirecek olan Göçay İnşaat'ın hedefi krizin ardından butik oteller kurmak ve şartlar uyarsa zincir otellerde de Hilton ile işbirliği yapmak

Türkİye'de 1979 yılından beri alt ve üst yapı taahhütlük alanında hizmet veren, 1990'lı yıllarda ise Aydın-Kuşadası'ndaki 1.500 yatak kapasiteli Pine Bay Holiday Resort ile turizme adım atan Göçay Şirketler Grubu, Hilton zincirinin dünya üzerindeki 53 resort otelinden birini ilk kez Türkiye'de Dalaman'da açıyor.

Avrupa'da Portekiz'den sonra ikinci Worldwide Hilton oteli olacak Hilton Dalaman Resort, Türkiye'de bu alanda grubun verdiği ilk franchise olma özelliği taşıyor.

Projeye 3 yıl önce başladıklarını ve 100 milyon euro yatırım yaptıklarını söyleyen Göçay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Göçen, “Projemizi Hilton ile paylaştık. Odaların, mimarinin konseptini çok beğendiler. Franchise verdikten sonra da çok fazla şeyi değiştirmediler” diye konuştu.

1.500 dönümde 18 delikli bir golf sahası ile birlikte 60 odalı bir de butik otel olacağını anlatan Göçen, “2010'da burası 12 ay hizmet verir hale gelecek. Minimum 40 metrekareden 650 metrekareye kadar değişen 12 tipte 405 oda yer alacak” dedi.

Projenin Türkiye'de tanıtımı için açılışa Hilton Otelleri'nin varisi Paris Hilton'la gelmesi için anlaştıklarını söyleyen Göçen, şöyle devam etti: “Krizin etkilerinin azaldığı 2010 yılından sonra şartlar izin verir ve uygun arsa bulabilirsek butik oteller yapmayı planlıyoruz. Hayalim yine uygun bir proje daha olursa Hilton ile işbirliğine gitmek.”

Vatan

Geri Dön