06 / 05 / 2024

Hilton'un vazgeçtiği otel arazisine TGİAD talip!

Hilton'un vazgeçtiği otel arazisine TGİAD talip!

Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton'un yatırımdan vazgeçtiği İl Özel İdaresi'nin Yalıncak beldesi Gülyalı Mahallesi sahilindeki arazisinin talipleri arttı



Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton'un yatırımdan vazgeçtiği İl Özel İdaresi'nin Yalıncak beldesi Gülyalı Mahallesi sahilindeki arazisinin talipleri arttı.Trabzon'a bir dizi ziyarette bulunan Arap ülkeleri büyükelçileri bu projeyi gerçekleştirmek istediklerini belirtirken, TGİAD AŞ adıyla 20 ortaklı şirket kuran Trabzon Girişimci İşadamları Derneği (TGİAD) de araziye otel yapımı için talip oldu.

Konuyla ilgili destek turlarına çıkan ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden TGİAD Başkam Cafer Kurt, kurmayı planladıkları otelin projesi hakkında bilgi verererek, "Gerekli mali ve teknik altyapı çalışmalarına başladık. Bu süreçte şartnamede mevcut arazide uluslararası otel yapma şartı gereği uluslararası otel zinciri olan Ramada Plaza ile görüşmelerimiz oldu ve yakında Ramada Plaza Genel Müdürü Trabzon'u bu projemiz için ziyaret etti. Yapacağımız otel projesinin maliyeti 15 milyon dolar.

Bu paranın bir kısmı öz kaynak diğer kısmı kredilendirme olacak.. 170 odası olan projemiz için destek istiyoruz" diye konuştu.TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, hazırladıkları projeden dolayı TGİAD'ı tebrik ederek, "Trabzon'da ortaklıkların sonu kötü bitiyor. Bunun iki nedeni var. Projeye başlarken ge¬rekli görev dağılımı net yapılmıyor. Ve de fizibilite çalışması tam ve sağlıklı yapılmadan işe başlanıyor. Bu nedenle önce bu çalışmaları iyi yapın. Tabu ki destek vereceğiz ayrıca da bu girişiminizden dolayı kutlarım" şeklinde konuştu. Öte yandan TTSO'ya gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Arap Devletleri Ligi Misyonu, Cezayir, Katar büyükelçileri, Trabzon'la işbirliğini geliştirmek için görev yapacaklannı ifade etti. Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al Duvvalkh ülkesindeki 165 milyar dolarlık altyapı çalışmalanna bölge işadamlarını davet etti.
Dünya/Elif Çavuş

 

 


Geri Dön