Kent Haberleri

Hilvan Mesire Alanı'nda sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Hilvan'daki çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Buradaki hizmetler Hilvan'ın hizmetleridir. Sahibi Hilvan halkıdır" dedi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, beraberinde Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanifi Düzme, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte mesire parkı, mezarlık, prestij caddesi ve kilitli parke taşı yapılan caddeleri inceledi.

 

Halkın nefes alabileceği alanlar oluşturmak için her ilçede mesire alanları oluşturmaya başladıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "100 dönümlük Hilvan Mesire alanında sona doğru gelindi. İnşaat bölümleri bitti. Peyzaj düzenlemesi için gerekli olan sulama sistemleri, çocuk oyun grupları, pergoleler, piknik masaları, piknik şömine alanları, aydınlatılması tamamlanmış durumda. Mesire alanımız Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz değişik ağaçlarlarla ve bitki çimlendirmesini yaparak ilk baharda halkın hizmetine girecek. Hilvan için önemlidir. Sıcak bölgedeyiz. İnsanlarımız aileleriyle zaman geçirmek isteyecekleri alanları açıyoruz. Karaköprü'de uyguladık, çok yer buldu. Eyyübiye'de yapıyoruz. Hilvan'da devam ediyor. Siverek'te projesi bitti ihale aşamasında. İlçe Belediyelerimizle el ele vererek halkımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

 

'EL ELE HİZMET EDİYORUZ'

İlçe Belediyelerle el ele vererek halkın ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Başkan Çiftçi: "Hilvan mahallelerine kilitli parke döşemeleri yapılıyor, yerinde kontrol ettik. Kapalı semt pazarları önemlidir. İlçenin rahat alış veriş yapabilme, diğer günlerde kapalı otopark olarak kullanabilme imkanı sunuyor. Mezarlık alanında çalışmalar yapıyoruz. Urfa taşıyla, süsleme, kemer, iç yollar, aydınlatama çalışması yaparak mezarlarımızı atalarımıza yakışır bir şekilde tüm ilçelerde yapıyoruz. Prestij caddesi artık son aşamaya geldi. Ulaşım rötuşleri yapılacak. 2017 yılını planladık. Hizmetler devam edecek. Her ilçemiz güzelleşecek. Devletin parasını doğru bir şekilde harcamak istiyoruz. Halkın bu hizmetlere huzurlu bir şekilde sahip çıkması gerekiyor. Buradaki hizmetler Hilvan'ın hizmetleridir. Sahibi Hilvan halkıdır" dedi. 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi