Dış Piyasalar

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez, Hindistan türkiye ilişkilerine ilişkin konuştu.

DEİK/Türkiye-Hindistan İş Konseyi ile NBD Emirates Bankası arasında imzalanan iyi niyet anlaşması ile Türkiye ve Hindistan arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin daha da kolaylaştırılması ve geliştirilmesini amaçladıklarını dile getirdi. Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Hindistan'ın da pek çok ülke gibi sorunlar yaşadığını belirtti. 

Tevfik Dönmez, Türkiye'nin Hindistan'dan ithalatının büyük bir kısmının ham madde ihtiyacından kaynaklandığını vurgulayarak, Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti. 

DEİK/Türkiye-Hindistan İş Konseyi olarak, hedef sektörlerde, Hindistan pazarına giriş yapmak isteyen firmaları yerinde destekleyerek ve doğru iş birliklerinin kurulmasına olanak sağlayarak ikili ticaret hacmini sürdürülebilir bir şekilde büyütmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Dönmez, "Hem ülkemize hem Hint dostlarımıza fayda sağlayacak kazan-kazan stratejileri geliştirme yolunda çalışmalarımızı çok çeşitli faaliyetlerle ve yaptığımız anlaşmalarla sürdürüyoruz. İkili ticarette en çok sorun yaratan konuları da NBD Emirates ile gerçekleştirdiğimiz iyi niyet anlaşmasında açık bir şekilde ortaya koyduk" dedi. 

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!