28 / 04 / 2024

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı!

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı!

Hindistan'ın güneyinde bulunan Telengana eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerin altında kalan 15 kişi hayatını kaybetti.



Hindistan'ın Telengana eyaletinde dün gece başlayan muson yağmurları çok sayıda evin yıkılmasına neden oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yıkılan evlerin altında kalan 15 kişi hayatı kaybetti 4 kişi de yaralandı. 


Haydarabad'daki şiddetli yağışların etkisiyle yaşanan seller kentteki hayatı olumsuz etkiledi. Sel nedeniyle araçlar sürüklendi, ev ve iş yerlerini su bastı, trafik durdu. 
Diğer yandan Haydarabad'daki Himayat Sagar Barajı'nda su seviyesi yükselince gece geç saatlerde baraj kapakları açıldı.

Telangana'nın yanı sıra Andhra Pradeş ve Odişa eyaletlerinde de son günlerde aşırı yağış etkili oldu.

Muson yağmurları bölgeyi olumsuz etkiledi 

Güney Asya ülkelerinde yılbaşından bu yana 9 milyon 600 binden fazla kişi su taşkınlarından olumsuz etkilendi, yüz binlerce kişide de gıda ve ilaca erişimde zorluk yaşadı.
Hindistan, Bangladeş ve Nepal'de muson yağmurlarının başladığı Haziran'dan bu yana yaklaşık 550 kişi yaşamını yitirdi, milyonlarca kişi evlerinden tahliye edildi. Hindistan genelinde 2019 Haziran-Eylül döneminde etkili olan muson yağmurlarında yaklaşık 2 bin 400 kişi yaşamını yitirmişti.

Güney Asya'da Haziran-Eylül aylarında etkili olan muson yağmurları her yıl büyük çaplı doğal afet ve kazalara sebep oluyor.

Hindistan'daki çöken binada ölü sayısı 35'e çıktı!


 


Geri Dön